Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

85

Megg
2019-09-17 17:30

ostatni komentarz:
2019-10-01 13:10

Śpiworek do fotelika, a może kombinezon?

Dziewczyny dzisiaj poczułam pierwsze powiewy jesieni, a to znaczy że i zima za pasem. Jako że mój syn czasem sypia w wózku na dworze muszę zakupić coś co go w te zimne dni ochroni przez wiatrem i zimnem. Myślałam o kombinezonie, ale wiem że raczej nie sprawdzi się w foteliku (syn nie lubi być skrępowany) lub o śpiworki, który wpina się w pasy i można cały rozsunąć jak w samochodzie jest już ciepło, taki śpiworek nadałby się też do gondoli. Jakie rozwiązania sprawdziły się u Was?

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Sortuj

moniczka7896
2019-09-17 21:12

Megg,my używaliśmy i kombinezonu i śpiworka.Ja gdy było bardzo mroźnie to małego ubranego w kombinezon wkładałam dodatkowo do śpiwora w gondoli.Obie rzeczy są przydatne.

ewciaos14
2019-09-17 21:19

U mnie to rowniez bylo roznie a mialam i spiworek i kombinezony, jak wybierała sie do rodziny to często ubralam mniej a wlozylam do spiworka gdzie szybko synka z niego wyciaglam a jadac np.do lekarza wolalam kombinrzob zeby wygodniej przejść z auta do przychodni..takze u nas bylo przydatne i spiworek i kombinezony ale czesciej kombinezon.

moniczka7896
2019-09-17 21:25

Ewciaos, też potwierdzam, u nas również najczęściej przydawał się kombinezon.

MichuNi
2019-09-18 15:41

My takze uzywalismy obu opcji, do wozka wygodniejszu jest kombinezon, no i w wozku jednak zimniej niz w aucie. Do auta raczej spiworek ze wzgledow bezpieczenstwa, ew. cos cieplego ale nie puchowego i kocyk.

MagicznyPazur
2019-09-18 22:32

Mam śpiworek do fotelika, zakupiłam wraz z fotelikiem. Jeszcze nie używałam, bo jeszcze jestem w dwupaku, ale myślę, że jak najbardziej jest to fajny pomysł na mocno zimne dni i będziemy z niego korzystać.

Megg
2019-09-19 05:23

To nie jest tak że chce zrezygnować z zakupu kombinezonu, myślę, że on też się przyda, ma swoje plusy i minusy. Natomiast śpiworek byłby super do drzemki na tarasie, na spacer czy niedaleki wyjazd w foteliku-dziecko nie ma skrępowanych ruchów, po uzyskaniu odpowiedniej temperatury w samochodzie można odsunąć górną warstwę śpiworka. Żeby rozpiąć dziecko w kombinezonie często trzeba rozpinać pasy lub nawet wyciągać aby je rozebrać.
Śpiworek ma wycięcia na pasy więc jeździ bezpieczniej. Ubieranie nie jest skomplikowane i przede wszystkim szybkie.

Mama_Hani
2019-09-19 07:50

Na allegro można znaleźć bardzo fajne śpiworki :) mnóstwo super kolorów i ceny też nie są jakieś gigantyczne :)
Do wózka obie opcje wydają się trafione.. Bo w kombinezon nic się podwójna, maluszek swobodnie sobie leży a w kurtce może być ciężko. Dodatkowo musiałabyś myśleć o jakiś ciepłych spodenkach a kombinezon to jednak całość i jak jest cieplutki to wystarcza nawet rajstopki :)

moniczka7896
2019-09-19 11:54

Fajna opcja z tymi wycięciami na pasy.Ja mam śpiworek ale właśnie bez wycięć a muszę przyznać,że przydał by się taki do auta w zimę.

MichuNi
2019-09-19 11:57

No to zdecydowanie sie z Toba zgadzam, Megg, ze taki spiworek wart jest zakupu i uzywania. Zdecydowanie lepiej wplywa to na bezpieczenstwo malucha w foteliku no i jest latwiejsze w obsludze niz kombinezon :D

Lady_Pinka
2019-09-19 21:12

Ja przy pierwszej córce miałam tylko kombinezon, ale było to bardzo niewygodne w samochodzie, szczególnie, że dość często jeździliśmy do dziadków ok 100 km i na czas jazdy rozbieraliśmy małą, a potem na przejście do domu znów ubieraliśmy (co w samochodzie wiąże się z niezłą gimnastyką). Teraz dokupilam taki rozsuwany śpiworek - mam nadzieję, że się sprawdzi!

moniczka7896
2019-09-19 21:58

Megg a masz już coś upatrzonego? Daj link na śpiworek , który twoim zdaniem jest godny uwagi :)

Megg
2019-09-19 22:17

Moniczka tak, upatrzyłam sobie śpiworek, moim zdaniem jest mega wygodny i cieplutki
https://allegro.pl/oferta/cottonmoose-spiworek-mini-moose-latte-8502519179

ja wybrałam cottonmoose mini w kolorze latte, wymiary 47x80, podobno wystarcza do 1rż, ale są jeszcze dłuższe (50x100)

https://allegro.pl/oferta/cottonmoose-spiwor-zimowy-moose-granatowy-szary-7621099695?fromVariant=8496375993

zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia, jest piękny i wydaje się być praktyczny, myślę, że po weekendzie będę mogła podzielić się z Wami wrażeniami ;)

adakiedrowska96
2019-09-19 23:07

Na.teraz mam kombinezon polarowy a drugi jest a grubszego.materiału Do tego czapeczka i okrywam cienkim kocykiem polarowym. M spiworek po starszaku ale to tylko do.wózka jak wychodizlismy a było sporo na minusie

aneczkaa006
2019-09-20 08:46

U mnie w wózku spiworek a w foteliku miałam kocyk z dziurkami na pasy żeby miała córeczka nie tylko była przykryta kocykiem ale i miała pod pleckami

moniczka7896
2019-09-20 21:32

Megg, rzeczywiście wygląda porządnie i ślicznie.Muszę chyba i ja się zastanowić nad takim spiworkiem.

0202oliwcia
2019-09-22 21:08

Ja moge z doswiadczenia pow ze takie grube spiworki jak ty Zamarancza wstawilas w pierwszym linku to do wozka spacerowego czy gondolki jak najbardziej spoko ale do fotelika samochodowego zdecydowanie nie ... Jest za gruby maluszkowi bedzie w nim za goraco i tylko sie spoci a ty go pozniej wezmiesz na mroz .. Ja mialam dla Malgosi taki otulacz przeznaczony typowo do fotelika samochodowego z wycieciami na pasy spisywal sie idealnie no i dopasowywal sie do fotelika tak jak trzeba takze polecam .. Spiwory czy kombinezony do fotelika sa niebezpieczne zwlaszcza z sliskich materialow no i grube dlatego nie powinny byc wcale uzywane chyba ze maja wlasnie te wyciecia na pasy co ichroni maluszka przed zsunieciem sie pasow np. Podczas stluczki .

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę