Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

109
I urodzinki dziecka
Sortuj

zamarancza
2018-11-06 16:22

My roczek robilismy na 30 osób. Na początku był obiad
(rosół, ziemniaki/kluski śląskie, mięsa do wyboru schabowy, skrzydełka, pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, a drugie pieczarkami i serem, surówki różne)
Kolejne kawa, ciacho, ciasteczka..
Na stole były sałatki, jaja w majonezie, takie klasyczne, bo większość starej daty i nowości by nie tykała...
Póżniej torcicho.
Trwało to z 3-4 godzinki, po tym czasie sporo osób poszło, póżniej wyszlismy My, bo była już 19 i mały do spania.
Później teściowie pili za zdrowie wnuka z pozostałymi gośćmi i zjadali to co zostało.

Ale pomysły takie:
Rolada szpinakowo-łososiowa
tortilki takie małe
sałatki
jaja w majonezie, albo faszerowane
obiad to już do wyboru co podasz, ale klasycznie rosół polecam
jakieś ciasta
koreczki
Można poprosić rodzicó o zrobienie np. galerty na takie zimno
jak chcesz coś dodatkowego na ciepło to bigosik, albo bigos meksykański, strogonow, pikantna zupa ala gyros...

pati1990
2019-08-28 22:14

Dziewczyny u nas już niedługo roczek niby 4 miesiące ale zleci szybko więc się zastanawiam co i jak . Bardziej myślałam żeby zrobić takie z ciastem herbata , kawa tort itd . Nawet nie myślałam o obiedzie . Jak to się teraz robi z obiadem alkoholem itd O obiedzie jeszcze pomyślę ale alkohol to chyba się nie zdecyduje bo to święto dziecka w końcu

Aiisa
2019-08-28 23:36

Pati u nas też alkoholu nie było a obiadu typowego nie było jedynie zrobiliśmy nogi kurczaka do tego frytki czy ziemniaki były jak ktoś miał ochotę to sobie nakładal tort i ciasto plus kawa herbata soki i starczyło :)

pati1990
2019-08-29 15:18

Aisa a robiliście w domu czy w restauracji ?

kasaiaa1
2019-08-29 15:25

My na roczek robiliśmy grila rodzinnego

Aiisa
2019-08-29 16:02

Pati my w domu robiliśmy :)

pati1990
2019-09-01 08:38

U nas grill odpada bo to będzie grudzień a szkoda bo fajne rozwiązanie . Ale raczej będziemy robić w domu . Ciasto kawa tort. Jeszcze jakieś sałatki zrobię i myślę że będzie ok taki mini szwedzki stół

Aiisa
2019-09-01 18:43

Pati my właśnie taki mini Szwecki stół robiliśmy tylko byly nózki z kurczaka pieczone na blaszce w piekarniku i sałatka też była wlasnie my też urodziny robiliśmy w lutym to na grilla nie ma szans choć widziałam że niektórzy jak mają dom to grilla robią na zewnątrz a impreza jest w domu choć to raczej trzeba mieć domek z ogródkiem na takie coś :D

pati1990
2019-09-01 21:05

No ale nawet jak domek to mimo wszystko ktoś na dwór musi wychodzić i pilnować a że zima to nawet jakbym miała taką możliwość to odpada. Jeszcze trochę czasu jest ale chciałabym już coś mieć zaplanowane pokrótce

Aiisa
2019-09-02 08:28

Pati wiadomo dlatego ja bym raczej się też nie zdecydowała nawet jakbym miała możliwość.

MichuNi
2019-09-04 13:22

My tez niestety zimowe, zarowno ja jak i moje dziewczynki i swietowanie zawsze raczej skromniej, torcik, jakies ciasto, salatka... No ale musze tez przyznac ze my nie robimy duzych imprez bo mamy mala rodzine i szeroko rozstrzelona, wiec zwykle swietujemy w najblizszym gronie...
W tym roku pierwszy raz sama pieklam tort - dla meza, i planuje dla siebie i dla dziewczynek na nadchodzace urodzinki tez upiec sama. Choc juz raczej nie truskawkowy, bo z tym moze byc w styczniu i lutym trudniej niz w czerwcu :D

pati1990
2019-09-04 13:37

Michuni świetny pomysł upieczeniem torta , ja niestety nie mam do tego talentu . A pierwszy tort chciałabym żeby był taki ładny :)
U nas też najbliższa rodzina ale jak chrzestni to też z rodzinami więc wyjdzie chcac nie chcąc około 20 osób

Aiisa
2019-09-04 13:42

Michuni polecam banany kiwi brzoskwinie z puszki jako dekoracje ja zima torty jak robię to wlasnie z takimi owocami :)

zamarancza
2019-09-04 16:11

Ja już opisywałam, ale odpiszę ponownie. Nasz roczek był wypasiony, bo stwierdziliśmy, że roczek i 18 będzie na wypasie. Robiliśmy na wynajętej sali, dla większości rodziny ok. 30 osób. Zamawiałam 2 pietra tortu. Mały był zadowolony.
Teraz co prawda torty będę piekła sama, ale ten pierwszy zamawiałam, aby był piękny i uroczysty, a jeszcze nie miałam takiego warsztatu jak teraz.

U zimowych dzieci odpadają grille, przyjęcia na świeżym powietrzu i trzeba, albo w domu, albo w sali.

Aiisa
2019-09-04 17:02

Zamarancza niestety tak to jest mój też zimowy więc zawsze w domu albo na jakiejś sali kiedyś jak będzie miał kolegów itd to urodziny się zrobi w jakiejś bawialni nawet może :)

kasaiaa1
2019-09-04 22:07

Ja też na roczek zamawiałam tort bo chciałam żeby był ładny.

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę