Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Justynamamajasia i w dużym mieście są lekarze co wiedzy aktualnej nie mają i wciskają brednie typu że z piersi to po 6 miesiącach woda że to trucizna ze truje się dziecko jak się karmi A jest się chorym itd co jest kompletna bzdura.
Justynamamajasia
2019-06-23 00:26
Asia mi chodziło o to, że w większym mieście więcej lekarzy się kształtki. Nie mówię o wszystkich tylko o części. W małym mieście to się nie kształcą nie jeżdżą na szkolenia i jeszcze się cenią 200 złoty za prywatną wizytę, na której się nic nie dowiesz po za bzdurami.
Aiisa
2019-06-23 00:36
Justynamamajasia w sumie tak ale i w małej mieścinie lekarze się kształcą niekiedy czy tam na wiosce dużo zależy od osoby bo jeśli lubi ten zawód itd chce być dobry i jest z powołania tak zwanie to kształcić się będzie jedynie osoba co ma ten zawód dla pieniędzy to wlansie tak będzie się nie kształcić i gadać stare powtarzane mity i bzdury
Justynamamajasia
2019-06-23 01:36
To już lekarz musi być z powołania. Niestety takich lekarzy brakuje u nas. Większość ma gdzieś. Albo oddalają bo pani z dzdzieckiem chodzi do tego lekarza to proszę do niego iść. Nie ma znaczenia, że tamten lekarz ma urlop czy konferencję za granicar, a dziecko potrzebuję pomocy na już bo jest ciężko chore. Więc ja wolę iść do lekarzy co mają wiedzę i się cały czas kształcą bo można im zaufać.
ewciaos14
2019-06-23 21:55
Aiisa no to oczywiste ze u takich małych dzieci sie powinno leczyc ząbki czy to mięczaki czy stałe..ale siostra na takich trafiła ze nic nie zrobily jej z zabkami tylko w ostateczności powiedzieli ze moga jej polakierowac i tyle...a to nie za mało?
Justynamamajasia
2019-06-23 23:24
Niektórzy widzą tylko wyrywanie czarnych mleczakow. Zależy na kogo właśnie się trafi. Nie każdy chcę leczyć zęby. U mnie znajomy jest dentysta i co z tego. Wyrobil sobie renome. Bardzo dobrze robił zęby jak się jeszcze uczył. Teraz mu nie zależy robi fuszerke i potrafi jedną wizytę przekładać dwa miesiące. Więc ludzie zaczynają się odwracać i idą gdzie indziej. Gdzieś gdzie dobrze im zrobią zeby by za tydzień nie wracać znowu o ile nie przełoży wizyty.
Aiisa
2019-06-26 00:19
Dużo zależy na jakiego specjalistę się trafi niestety. U nas na szczęście pani mówiła że spokojnie nic na siłę by się nie bał później dentysty itd A ja pamiętam jak mi na siłę otwierali buzie i że też polakieriwac i dowidzenia ja nie lubię dentystów wszystkich ugryzlam bez wyjątku w dziecinsteie przez te jedna traumatyczna wizytę która tez skończyła się gryzieniem
Justynamamajasia
2019-06-26 07:52
U mnie kiedyś był dobry dentysta. Co prawda dawał sobie czas na wszystko ale bardzo dobrze robił zęby. Teraz już jest na emeryturze, a szkoda bo bardzo dobry był.
KontrolaJakosci
2019-07-02 00:32
Już pół roku i nadal karmie:-) ale były momenty gdzie musiAłam karmić mm
0202oliwcia
2019-07-08 21:50
Pierwsza corke karmilam pol roku druga 15 miesiecy i obecnie znow sie karmimy z synkiem od 4 tyg ❤ karmienie piersia to najwspanialszy czas jaki mozemy poswiecic dziecku no i zafundowac sobie ❤❤
mamychaos
2019-09-08 22:41
14 miesięcy i nadal karmię :)
moniczka7896
2019-09-09 11:56
Ja już prawie 17 i nadal ;)
MichuNi
2019-09-10 10:25
Starsza corka 2.5 roku, odstawilam w ciazy. Druga corka niebawem skonczy 7 miesiecy i takze na piersi - planuje co najmniej 1.5 roku karmic :)
Megg
2019-09-10 11:51
Starszaka karmiłam 9mcy, młodszy skończy za klika dni 3 miesiące i tez się karmimy, mam nadzieję że do 12miesiaca minimum.
moniczka7896
2019-09-10 12:16
Wydaje mi się,że problem będę miała z odstawieniem.Mały budzi się w nocy od 1 do 3 razy i nie zaśnie dopóki nie possie piersi :( Już nie raz próbowałam go jakoś uspokoić, przetrzymać, podać wodę no nic nie przynosi efektu. Podam pierś,zje i z powrotem się kładzie spać.Gdy definitywnie zdecyduję się odstawić to chyba nic innego nie wchodzi w grę jak moja "wyprowadzka " na górę na nocki a tata z synkiem będzie musiał jakoś sobie radzić.
Aiisa
2019-09-10 18:10
Moniczka u nas też tak ale tata daje rade uspac synka tylko że ja nie mogę na łóżku być w tym czasie :)
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.