Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Rena, popieram:) Super,że twój synek tak ładnie śpi i też uważam,że nie ma potrzeby podać mm.Twoje jest najlepsze ;) Qazz, gratulacje! Tyle wytrzymać z laktatorem to naprawdę wyczyn.Ale czego się nie robi dla swojego maleństwa ;)Syn mojej koleżanki prawie od urodzenia na mm i wciąż budzi się na butle chociaż jedną mimo ,że ma już 3 lata.
moniczka7896
2019-09-24 16:26
Monikalul,ja też tak zakładałam ,że pokarmie do roku i co? Stanęło na tym,że karmię dalej bo nie potrafię małego odstawić a z drugiej strony nie muszę na razie się z tym śpieszyć.
MagicznyPazur
2019-09-24 18:52
No z planów czasem nic nie wychodzi niestety :) Moja szwagierka też planowała córkę karmić najpierw do 7 miesięcy, później do roku, a mała ma już prawie 14 miesięcy i ani myśli się odstawić :)
moniczka7896
2019-09-25 21:57
Właśnie tak jest,że my planujemy a akurat temat kp nie jest taki łatwy jeśli chodzi o odstawienie.Ja najpierw się martwiłam aby chociaż z rok karmić a teraz już się martwię na zapas jak to będzie ,jak przyjdzie czas na odstawienie.
kasaiaa1
2019-09-25 22:00
Ja już prawie 14 miesięcy karmię i myślę że nie będzie mi łatwo odstawić synka ale nie przeszkadza mi to
0202oliwcia
2019-09-25 22:05
Ja karmilam 15 miesiecy i coreczka sie sama odstawila ale podejrzewam ze glownym powodem bylo to iz bylam w ciazy z synkiem teraz moze byc gorzej
qazz
2019-09-25 22:30
Moniczka, dziękuję :) Najgorsze było to, że miałam tylko ręczny laktator, ale faktycznie, dla maluszka wszystko :D Teraz mam ten nowy z Canpolu, więc z kolejnym dzieckiem będzie mi dużo łatwiej w razie czego.
Jugatsu_88
2019-09-26 11:56
Synka karmiłam jakiś rok i 3-4 miesiące chyba. Najpierw jadł coraz mniej, później tylko zasypiał z cycusiem i sam przestał jeść z piersi. Z drugim też chcę karmić puki córka sama nie przestanie.
MagicznyPazur
2019-09-26 21:34
Jugatsu to nie miałaś przynajmniej problemu z odstawieniem :)
moniczka7896
2019-09-27 22:04
Mój synek raczej sam nie będzie chciał się odstawić.Widze jak lubi kp:)
Aiisa
2019-09-28 09:31
U nas już ponad 2.5 roku KP i końca nie widać.
moniczka7896
2019-09-30 22:19
Aiisa, moja bliska koleżanka kp 3,5 roku synka w końcu udało się odstawić ale bardzo się nakombinowała.Ostatecznie jej synek wiecie co go obrzydziło na piersi? Nakładka sylikonowa na pierś :D Mały od początku był bezsmoczkowy.Kolezanka smarowała piersi musztardą ,keczupem, pieprzem czym się dało żeby poprostu mały nie chciał piersi nic nie działało,te wszystkie mazidła ścierał i tak ssał.Dopiero gdy założyła nakładkę zobaczył i się wystraszył.Na początku trochę przeżywał,że cycusie mamusi "zachorowały" a później pogodził się z losem i odpuścił całkowicie kp.
Aiisa
2019-09-30 23:31
Moniczka o widzisz ale ja nie chcę stresowo odstawić wlansie za bardzo tylko fajnie by było jakby to dość gładko poszło a u mnie j to nie działa nawet bo synek już sciagal że mnie takie cosie i pił stanik zwykły tez nie jesy ogarnicznikiem.
Mamahassanka
2019-10-01 12:29
Pierwszego synka karmiłam ponad 23miesiace i z biegiem czasu uważam iż było to zdecydowanie za długo
aneczkaa006
2019-10-01 12:49
Ja karmiłam miesiąc. Bardzo bym chciała dłużej o wiele dłużej ale sytuacja mi na to nie pozwoliła
Aiisa
2019-10-01 13:07
Mammassanka who zaleca karmić 2 lata więc myślę że super że prawie się udało wam ja już ponad 2.5 roku i końca nie widać i tu uważam że do 3 lat trzeba odstawić bo dla mnie też już za długo
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.