Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Aiisa ja też Cię podziwiam :) To świetnie :) U nas póki co leci 9 miesiąc mlecznej przygody i chciałabym karmić minimum do tego pierwszego roku życia córeczki :)
Aiisa
2019-05-15 15:37
Dominika po roku też warto who zaleca 2 lata karmić no ale wiadomo różnie bywa chodząc do pracy też można karmić i jeszcze ma się bonus w postaci dwóch przerw po 30 min jak się karmi ale można dogadać się że się wychodzi godzine wcześniej albo przychodzi godzinę później do pracy
rena_cz
2019-05-15 19:34
To prawda, 2 lata karmienia to coś co możemy najpiękniejszego podarować dziecku. Ja jak będę miała możliwość chcę karmić jak najdłużej, a rok to absolutne minimum. Niestety mleka modyfikowane są teoretycznie zbliżone do mleka matki, ale są składniki w dużej części mlek, co tylko szkodzą, jak np. olej palmowy (prowadzący w skrócie mówiąc do zatykania żył).
Aiisa
2019-05-15 23:13
Rena przedewszsytkim to trzeba w głowie mieć że się uda to połowa sukcesu:) życzę powodzenia myślę że warto ja karmię jeszcze co prawda już mniej karmien ale to dobrze.
MichuNi
2019-05-16 09:20
Ja pierwsza corke karmilam 2,5 roku, odstawilam, bo zaszlam w druga ciaze i karmienie stalo sie dla mnie bolesne. Teraz poki co 3 miesiace za nami, planuje minimum 1,5 roku, a jak bedzie - to sie okaze :) Teraz na fb jest akcja promowana przez Hafije i CNoL #karmiedlugo, ma na celu normalizacje dlugiego karmienia i edukacje spoleczenstwa na temat jego korzysci :)
rena_cz
2019-05-16 10:21
MIchuNi, 2,5 roku, piękny wynik, Gratuluję. Dobrze właśnie, że osoby, które mają większą możliwość przekazu promują takie akcje. Jednak chyba coraz mniej staje się to wstydliwe dla ludzi, to już nie jest temat tabu. Przestaje gorszyć karmienie w parku na spacerze i bardzo dobrze.
MichuNi
2019-05-16 10:40
Dziekuje ♡No niestety ale w komentarzach burza, juz nawet oskarzenia o pedofilie sie posypaly... przykre to, zal mi tych kobiet i ich dzieci...
Aiisa
2019-05-16 18:56
Michuni świetny wynik masz platynowe cycki kiedyś było i na hafija że jak ponad 2 lata się karmi to platynowe cycki najlepsza nagroda haha Wiesz to jak z rocznicami ślubu. Nam też już niewiele brakuje Jeszcze dwa miesiące i będzie 2.5 roku :D Mam nadzieję że do 3 lat nie dobije :p
MichuNi
2019-05-17 09:48
Ooo, no to ladnie :D Platynowe cycki! A teraz drugie dziecko karmie, to jest jeszcze cos wyzej ponad platyne?A znacie moze akcje #mojecialopodarowalo ? Tez fajna sprawa. Mi wychodzi 912600ml
MichuNi
2019-05-17 09:51
Eeej Aiisa oszukujesz! Wygooglowalam i ja juz mam DIAMENTOWE cycki, moja droga! :D
rena_cz
2019-05-17 12:02
Głupio to przeliczać, ale zobaczcie dziewczyny ile kasy zaoszczędziłyście. Tyle mleka kupić to można z torbami pójść :D
Aiisa
2019-05-17 15:00
Michuni A faktycznie diamentowe cycki mamy ja też mam haha ostatnio patrzyłam na to jak miałam platynowe i zapomniałam że diamentowe są przecież za dwa lata karmienia !
MichuNi
2019-05-18 09:13
No to piona, Aiisa :D Jestesmy diamentowe cyckokolezanki ;)Rena, masz racje i wcale nie uwazam ze to glupie, ostatnio bylam w Rossmannie i jak widzialam te ceny tych wszystkich mlek to mi sie nogi pode mna ugiely... jakis tam bebilon bodaj: 55zl za 800g - wie ktos na ile starcza taka paczka? Przeciez to jest masakra. Do tego trzeba dokupic butelki, smoczki, najlepiej jeszcze sterylizator... A i tak to mleko nie bedzie tak dobre jak to z piersi, bo mleko kobiece jest nie do podrobienia... szok!
Aiisa
2019-05-19 19:32
Michuni pewnie ! Hah fajnie nazwane , szkoda że nie wydają doamentiwych cycków w nagrodzie za taką długość karmienia! :D to taki żarcik:p Rena też o tym ciągle myślę że duża oszczędność to raz a dwa ile bardziej zdrowsze to mleko dla malucha. No wlansie Michuni mleka z piersi nie da się porobić mm jest zbliżane ale nigdy nie będzie takie jak mleko z piersi bo się nie da tego sztucznie wytworzyć. A co do paczki 800 g to zależy od dzidzi jak duże jest i ile je koleżanka kupowała pierw raz na 2 tygodnie później co tydzień Później co 3 dni A na koniec schodzila jej taka paczka na 1.5 dnia więc coz dużo zależy jaki dziecko ma apetyt. Patrząc na mojego ci jadł mleko 300 ml ściągnięte na raz i mało było to z torbami można iść
MichuNi
2019-05-20 12:27
No wlasnie poczytalam w internecie i srednio kobietki pisaly ze im taka puszka 800g na ok 5 dni starcza... nawet zakladajac, ze starczy na tydzien - to i tak jest ponad 200zl miesiecznie na samo mleko! :O
Aiisa
2019-05-20 20:53
Michuni no wlansie koleżanki syn jadł po 180 ml więc taka paczka im na parę dni A później czym większy tym więcej i tak niby mniej karmien A więcej schodzilo bo młody na raz umiał 360 ml wypić i tak parę razy i wychodziło że paczka na 2 dni nie starczala
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.