Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

60
Jak długo karmiłyście piersią?
Sortuj

Justynamamajasia
2019-05-29 16:39

Widać ciężki temat. Nikt nie lubi rozmawiać o polityce. Każdy jest za kim innym. Ale ci to chociaż robią coś dobrego dla polski i ludzi, a nie jak poprzednia partia co nic nie robiła bo nigdy na nic nie było i nic nie opłacało się w polsce robić. Ludzie widzą co się dzieję i wybierają słusznie bo chociaż coś na tym zyskają.

moniczka7896
2019-05-29 18:36

Córkę karmiłam krótko bo tylko około półtorej miesiąca.Bylam młoda i nie było nikogo kto w tamtym czasie by pomógł/ podpowiedział co i jak ,żeby nie poddawać się tak bez walki.
Teraz mam synka 13miesięcy i karmię cały czas :)
Początek był bardzo ciężki.Dosłownie krew,pot i łzy ale wygraliśmy tą wojnę!

ewciaos14
2019-05-30 03:59

Moniczka dokladnie karmienie nie jest takie proste..ja przy pierwszym synku rowniez nie znalam sie brak dobrego laktatora bo mialam taki cos jak strzykawka , nie znalam sie i karmilam tylko 3-4mc max w nocy i opinie były a ze nie chce mi sie karmić bo trzeba sie nameczyc itd..a teraz z drugim synkiem mam juz doswiadczenie i juz 8czerwca będzie 9mc karmienia to znow slysze opinie a no bo wygoda bo oszczednosc na mleku..i tak zle i tak zle. A według mnie karmienie piersia nie jest latwe o czasem trzeba sie nameczyc, ciagle zastanawia nas ze malo zjadl i znow daje cyca a potem czasem bywa ze dziecko sie najada i boli brzuszek i nigdy nie wiadomo czy pojadl, czasem gdzies w miejscach publicznych musimy wystawic cycka i stres ze zaraz ktos skomentuje ze jak tak mozna itd..no coz tak juz bywa na rym świecie ze co by człowiek nie zrobil to nie jest za dobrze, ja sie bardzo ciesze ze tyle udaje mi sie juz synka karmić.. I zobaczymy ile się jeszcze uda;-)

Aiisa
2019-05-30 13:43

Moniczka niekiedy tak bywa u mnie na szczęście nie było większych problemów jedynie hiperlaktacja piersi jak kamienie itd co też nie jest lekkie ale mleka nie brakuje przynajmniej

moniczka7896
2019-05-30 14:00

Jeśli chodzi o karmienie publicznie to ja szczerze mówiąc miałam to gdzieś co ,kto sobie myśli!!!Jeśli musiałam to karmiłam nawet w restauracji czy parku itd.Tak!wystawiałam cyca i już! Na szczęście nikt nie odważył się do tej pory zwrócić mi uwagi bo na pewno nie siedziałabym cicho!Nie pasuje komuś to po co się gapi!!!Tyle w temacie.Ja dziecko muszę nakarmić :)

kasaiaa1
2019-05-30 14:07

Dla mnie karmienie piersią też jest dużą wygodą

Aiisa
2019-05-30 19:27

Ja co prawda nie pokazywalam cyca A razem starałam się aby jak najmniej widać było ale karmiła wszędzie dziecku odmawiać nie będę:)

moniczka7896
2019-05-31 09:28

Oczywiście wystawiałam cyca ale też nie jakoś wylewnie do wszystkich porostu ,zwyczajnie starałam się zawsze jak najdyskretniej.Dla mnie to normalne,matka karmiąca piersią- normalny widok.Jezeli jest to dla kogoś nie normalne to według mnie sam jest nienormalny!

kasaiaa1
2019-05-31 14:21

Ja też karmię w miejscach publicznych jeśli jest taka możliwość to staram się ukryć. Ale patrze na dziecko a nie na ludzi jeśli jest głodne to karmię jego oczywiście nie zbyt wylewnie

dominika12313
2019-05-31 22:49

Mi zdarzyło się karmić piersią w miejscu publicznym. Oczywiście wszystko zakryte, nic nie było widać. Ale myślę, że gdyby ktoś zwrócił mi uwagę to raczej nie należę od osób, które potrafiły by się kłócić o takie rzeczy. Każdy ma inne poczucie smaku i niektórych może to hm..obrzydzać? No nie wiem.. Oczywiście, że dla mnie jest to jak najbardziej naturalne i normalne, ale znając mnie i moją osobowość raczej na początek spaliłbym buraka, przeprosiła i po prostu zmieniłabym miejsce, gdyby ktoś miał coś przeciwko i stwierdził, że mu to przeszkadza..Z reguły jestem wstydliwą osobą i staram się unikać takich stresowych sytuacji bo zazwyczaj nie wiem jak się zachować i wolę unikać zbędnej polemiki. Być może jestem dziwna, ale na prawdę często tak reaguje. Wydawałoby się, że nie umiem walczyć o swoje, ale w takich kwestiach chyba serio jestem inna i dość nieśmiała.

qazz
2019-05-31 22:59

Ja synka piersią karmiłam krótko, później ściągałam pokarm, ale raz czy dwa musiałam nakarmić go w miejscu publicznym. U mnie było ciężej, bo jeszcze musiałam nałożyć nakładkę na pierś.

Aiisa
2019-06-01 10:06

A ja bym powiedziała że może trzeba publiczny zakaz jedzenia wprowadzić w zasadzie to obrzydzenie to różniez może być jak widzi się ludzi co jedzą to to samo więc nie rozumiem toku rozumowania ale
Rozumiem nie pokazywać ostentacyjnie cycków itd ale żadna mama publicznie nie pokazuje jedynie tyle ile musi by dac pierś dziecku.

kasaiaa1
2019-06-01 10:14

Ja uważam że to jest miły widok aczkolwiek krępujący i nie nazwałbym obrzydliwym

rena_cz
2019-06-03 11:41

Może to być niesmaczne, jak ktoś wywali cyca bez skrępowania w restauracji, ale jednak zawsze każda kobieta stara się jakoś przykryć, pieluszką czy czymś. A karmiąc np. w parku szuka ustronnego miejsca i nikt nie powinien wtedy się gapić. Bo inaczej do czasu zakończenia karmienia trzeba byłoby zamknąć się w domu.

Justynamamajasia
2019-06-03 18:27

Nie wiem czemu niektórych ludzi tak irytuje jak się dziecko karmi piersią. Sam jest głodny to je. A dziecku też trzeba dac jeść. Po za tym nie ma nic lepszego i piękniejszego widoku jak się dziecko karmi piersią. Ja sobie tego nie wyobrażam. Gdybym ja pokarmu nie straciła to Jaś dalej byłby na piersi. Przecież i tak za dużo nie widać. Dziecko chwyta brodawke, większą część piersi dziecko samo zastawia, a resztę zastawia mama która karmi dziecko. Nikt z tym się nie obnaża i piersi na wierzch nie wyrzuca. To już idąc ulicą o wiele gorzej, a wręcz pół nagie dziewczyny chodzą ubrane co ledwo do gimnazjum poszły, a teraz jeszcze są w podstawówce bo gimnazja już zamknięte i nikt takim uwagi nie zwróci.

Aiisa
2019-06-03 19:25

Zgadzam się skoro jak my jestemy głodni i kupujemy albo wyjmujemy i jemy publicznie to czemu by dziecko nie miało też tak zjeść? :)

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę