2019-09-20 22:42
Jak oduczyc pić mm
Mamy problem z synkiem nie wiemy juz jak.go.oduczyc pić Mleko ma 2 lata i 2 miesiace. Probowalismy chować butelkę mleko nalewac mu zwykle mleko ale odrazu się poznawał ze to nie to i krzyczał

Moim zdaniem jeszcze poprostu tego potrzebuje. Ma dopiero 2 lata,to malutkie dziecko.Ja w tym nie widzę nic złego.Synek mojej koleżanki ma już ponad 3 lata i nadal pije w nocy mm.Też myślą nad odstawieniem ale mały protestuje ;)No cóż, może sam zrezygnuje za jakiś czas...

A jaki jest powód odstawienia? Moja Hania też ma 2 lata i jak dla mnie to niech pije jak najdłużej. Był okres że piła tylko rano i wieczorem a teraz znowu domaga się butli na popołudniową drzemke.U nas jest problem ze Hania jest typem niejadka więc przynajmniej jedząc mleko dostaje jakąś część wartościowych składników. Dlaczego miałabym jej to odbierać? Syn szwagierki ma 4 lata i nadal pije butle na wieczór. Je normalna kolacje ale zawsze się domaga.. Dla mnie to już faktycznie trochę przesada.. Ale 2 letnie dziecko spokojnie może sobie jeszcze pić. Chyba że u Was jest jakiś powód odstawienia?

To powiem Ci hit, bo mój syn ma skończone 5 lat i dalej pije mm i gdyby nie to, że ma to wpływ na jego alergie na roztocza plus na alergie "roślinne", to by sobie pił dopóki by chciał. Ale w naszym wypadku bardziej mu szkodzi, niż pomaga, więc zostało nam ostatnia połówka opakowania i wtedy po prostu nie kupimy.Ja uważam, że dwulatek może jeszcze pić takie mleko i go po prostu potrzebuje. Do zwykłego może mieć problem się przyzwyczaić, bo może mu po prostu nie smakować. Jeśli chcesz odstawić, to po prostu nie kupuj więcej mleka i wtedy tłumacz synowi, że się skończyło i nie będzie. Ale to trochę drastyczna metoda, szczególnie, że ma dopiero 2 latka,

Ja, jeszcze z rok to śmiało podawała bym maluchowi.Jesli tylko chce pić to dać i cieszyć się,że zdrowo rośnie ;)