Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

30
Mleko modyfikowane - jakie i dlaczego?
Sortuj

zamarancza
2018-10-11 13:38

A u nas Nan było super, świetne przez pierwszy miesiąc. Po miesiącu wysypka, bóle brzuszka i pediatra kazała mleczko zmienić. Po zmianie wszystko ustało, więc nan dla mnie nie jest najlepszym mleczkiem.
Ile rodziców i dzieci tyle opinii.
Stosowałam:
Nan
Enfamil
Bebiko i przy tym ostatnim jestem od półtora roku.

Kasia_S
2018-10-12 22:07

Bo każdemu dziecku będzie odpowiadać inne mleko. U nas w szpitalu dawali Nan. Moja kuzynka szybko przeszła z piersi na mm i wypróbowała wiele mlek i jej córce też najbardziej pasuje Bebiko. Po nim nie miała problemów ani z brzuszkiem ani z kupkami.

Aiisa
2018-10-12 23:45

Dokładnie zgodzę się z dziewczynami każdemu dziecku może odpowiadać inne mleko. Pamiętajmy że mm różnią się od siebie proporcjami składników odżywczych witamin itd każde jest ciut inne i trzeba nieraz próbować bo dzidziuś jedno mleko zaakceptuje tylko inny maluch może pić każde A jeszcze inny nie chce żadnego mm.

Justynamamajasia
2019-02-15 17:57

Ja podaję jasiowi bebilin 2 już od jakiegoś czasu ze względu na zanik pokarmu. Jaś dobrze reaguje na mleko modyfikowane i nie ulewa, nie ma też uczulenia. Uważam też że mleko bebilon to jedno z najlepszych mlek modyfikowanych z tak dobrym składem.

Jamajka08
2019-04-12 13:51

Moja córka piła Bebilon , ale strasznie ulewała i skończyło się biegunkami, zmieniłam na smilk , nie ma żadnych problemów, i jest w przystępnej cenie. Z tym że jest to mało znane mleko i można je kupić tylko przez internet.

Mama_Gratki
2019-04-21 19:55

My używamy Holle - nasza pierwsza próba i córa bardzo dobrze je przyjęła. Nie jest tak słodkie jak inne mleka- co prawda niebawem chciałabym przejść na krowie lub roślinne

Aiisa
2019-04-23 18:47

Mama gratki już nie ściągasz mleka ?
Warto też zobaczyć sobie skład mleka bo każde trochę się różni od innych np zawartością danych składników jest mniej czy ciut więcej itd.

Mama_Gratki
2019-04-30 10:42

Aisa, już nie. Dałam radę 11,5 miesiąca. Przykro mi było trochę, że nie cały rok, ale prawie :) powiem Ci, że odetchnęłam. Niestety trwało to już za długo i w zasadzie skupiłam się tylko na tym

Aiisa
2019-05-01 08:45

Mama gratki i tak super wynik na kpi :) Ale fakt lepiej podać mm niż dzidzius ma nie mieć uwagi mamy na sobie skupionej tylko wręcz mama skupia się tylko na mleku zdenerwowana jest bo mało go itd. Nie dziwię się ale gratuluję takiej wytrwałości bo ładny wynik masz

zamarancza
2019-05-06 14:57

Kasia mówisz, że u Ciebie w szpitalu podawano nan, a u nas codziennie podawano inne mleko... Gdybym wtedy miała taką wiedzę jaką mam dzisiaj nie pozwoliła bym na podawanie mleka byle jakiego i co chwila innego, ale człowiek ufa i proszę co się dzieje w szpitalach..

Aiisa
2019-05-06 23:37

Zamarancza o kurczę to nieźle w tym szpitalu mają chaos. U nas są 3 rodzaje mleka a w zasadzie 4 bo jeszcze mleko było takie w buteleczkach gotowe , z czego jak dziecko jest na np nan to dostaje nan jeśli oczywiście toleruje bo jeśli coś nie tak to zmienia się mleko ale nie tak ze codziennie inne :)

MichuNi
2019-05-07 14:36

Mama Gratki gratuluje, niejedna mama karmiaca piersia "normalnie" odstawia wczesniej, brawo! A Holle to dobra marka, faktycznie jest w tym mleku mniej cukru ... -mialam kiedys probki roznych mlek i mimo, ze moje dziecko bylo tylko kp to ja sprobowalam po trochu z kazdej probki - najbardziej smakowalo mi wlasnie Holle :D

Aiisa
2019-05-07 14:49

Mama gratki dokładnie myślę jak Michuni i gratuluję wytrwałości podziwiam zapał bo nie jest to proste ściągać mleko :)

Kasia_S
2019-05-07 22:38

Tak Zamarancza u mnie na pewno tylko nan bo mam sąsiadka która jest położną na noworodkach i mi Mówiła :)

Aiisa
2019-05-08 09:42

Niektóre szpitale mają hak widać gdzieś wszystko i podają co pod ręką... :/

rena_cz
2019-05-15 21:12

W jakich wypadkach podają mleko w szpitalu? Problemy z laktacją, czy zdarzają się, że profilaktycznie dodatkowo dokarmiają?

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę