Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

30
Mleko modyfikowane - jakie i dlaczego?
Sortuj

Aiisa
2019-05-15 23:11

Rena teraz już nie mogą ale Wczensiej to położne dawały mamom bo dziecko się darlo czy coś to trzeba dac... nie koniecznie przez problemy tylko takie widzi mi się położnej. Teraz bez zgody mamy nie mogą podać chyba że lekarz zdecyduje że maluch za mało przybiera i trzeba cis zrobić itd A tak to nie mogą dac

kasaiaa1
2019-05-31 15:16

Nie zawsze dziecku odpowiada re mleko które my wybierzemy dla niego za odpowiednie często może jemu nie smakować a inne może okazać się dobre

qazz
2019-05-31 20:25

Ja dzisiaj zaczęłam podawać mleko NAN HA. Mam nadzieję, że synka nie wysypie po nim. Bo o dziwo mu smakuje.

Mama_Gratki
2019-05-31 22:22

qazz, obserwuj do uważnie. Gdyby coś się pojawiło to zró zdjęcia aby mieć porównanie, co kiedy i po jakim czasie pojawiły się zmiany skórne

Justyna1910
2019-06-03 18:28

Ja odkąd urodziła mi sie córeczka (ma 8 miesięcy) używam mleko modyfikowane hipp serdecznie polecam na początku przygody z mlekiem naszej córeczki stosowaliśmy bebilon 1 bardzo dobre mleczko lecz bardzo drogie i dlatego też w trakcie odżywiania tym mlekiem trafiłam na poradnik produktów hipp i postanowiłam zastosowac je rewelacja!cena bardzo przystępna a co zatym idzie wydajne(można również zakupić je w saszetkach) ale najważniejsze że ma ekologiczne składniki,zawiera wyłącznie laktoze,ma probiotyk,mleko jest bardziej sycące i gęste przez to nigdy moja córka niemiała problemu z brzuszkiem także szczególnie polecane dla mam których dzieci maja kolki.

Aiisa
2019-06-03 19:27

Myślę że każdemu inne podpasuje i trzeba próbować bo nie każde dziecko będzie jadło chętnie dane mleko itd

Justynamamajasia
2019-06-04 14:03

Mi się wydaję, że te próbki co dają w szpitalach mają zupełnie inny smak niż te co się samemu kupuję. Miałam taką sytuację, że Jaś dostał próbkę mleka modyfikowanego w szpitalu i było słodkie, a jak mąż kupił z tej firmy to było gorzkie i zupełnie inny smak był.

rena_cz
2019-06-05 21:58

To dziwne, próbka jest po to aby dopasować mleko i wtedy ewentualnie kupić. Powinna być taka sama.

kasaiaa1
2019-06-05 22:01

To tak jak moja siostra dostała próbkę mleka jej synek ładnie pił a jak kupiła takie samo to nie chciał pić

Mamik
2019-06-11 09:51

Dziewczyny bardzo fajne mleko modyfikowane do bebiko pro+!
Mleko poleciła mi doradczyni laktacyjna, ponieważ jako jedyne posiada 30% mleka fermentowanego czyli coś jak dla nas np. kefirek. bardzo dobrze działa na jelita dziecka.
Bebiko PRO+ 1 to Mleko początkowe częściowo fermentowane.

Formuła Nutriflor PRO+ z procesem fermentacji mlekowej odpowiada naturalnym potrzebom małych brzuszków wykorzystując:

LACTOFIDUS –proces inspirowany naturalnym zjawiskiem fermentacji mlekowej

Po tym mleku nigdy nie miał problemów z brzuszkiem, kolkami, wypróznianiem itd. Naprawde polecam z czystym sumieniem.
Moim zdaniem w ogole to mleko jest troche za malo promowane, bo uwazam, że dzieki czesciowej fermentacji naprawde wyprzedza wszystko co jest na rynku.

0202oliwcia
2019-07-14 07:44

Od poczatku karmie piersia ale mialam w domu awaryjnie bebiko poniewaz synek bardzo duzo ulewa od urodzenia i po prostu zaczynalo mi brakowac pokarmu podalam kilka razy i za kazdym razem po bebiko bylo to samo synek strasznie po nim wymiotowal :-( czytalam sporo opini na internecie i polecali Enfamil no ale co z tego jak szukalam go w kilku aptekach i wszedzie mi mowili ze go niema nawet w hurtowniach a polozna powiedziala ze mleko enfamil zostalo nawet wycofane ze szpitali ...... Takze kupilam Bebilon i synek go pieknie pije nie wymiotuje i nic sie nie dzieje

NataliaKK
2019-07-14 09:06

Niestety moja przygoda z wyłącznym karmieniem piersią trwała zaledwie miesiąc, teraz mój malec musi być dokarmiamy, bo zwyczajnie jednego upalnego dnia przy wieczornym karmieniu nie miałam już pokarmu. Herbatki, femaltiker, ani inne sposoby nie pomogły... Mąż poszedł do apteki i wybrał bebiko pro +, osoby pracujące tam bardzo poleciały te mleko a my jesteśmy zachwyceni. Mały nie ulewa i chętnie je piję.
Mamik, w mojej miejscowości chyba każdy podaje to mleko, bo wczoraj byliśmy w 7 aptekach i wszędzie brakowało tego mleka...

aneczkaa006
2019-07-14 18:16

Moje karmienie piersią skończyło się po miesiącu. Najpierw dokarmiałam NAN Optipro plus. Ale ulewala i nie przybierała na wadze to pediatra zmieniała nam mleka. Najpierw Nutramigen potem Bebilon Pepti DHA. Potem poszliśmy do pediatry prywatnie i on to samo zrobił i zmienił mleko na jeszcze inne a mianowicie Bebilon Pepti MTC. Aż trafiliśmy do szpitala. I po rozmowie ze mną i ustaleniach doszli do wniosku że będzie to Bebilon Pepti DHA. I ładnie na nim przybierała. Tylko że to jest mleko dla alergików. I mimo że moja jej nie ma musiała pić. Ale to odrębny temat. Więc po ustaleniu z pediatra i alergologiem wróciliśmy na NAN Optipro plus. I już nie 1 a już przeszlismy na 2. Mleko łatwo dostępne i można na promocji kupić tanio. Chętnie je pije moja córeczka i ładnie przybiera na wadze

kaczmarkowa
2019-07-16 21:40

Próbowałam wszystkie rodzaje mleka, moje dziecko bylo bardzo wybredne. Pierwsze było NAN straszne problemy z brzuszkiem (czytałam że to przez dużą ilość żelaza i zapach miało nie fajny)
Bebilon był ok.ale po jakimś czasie dziecko nie chcialo pić tego mleka więc kupowałam najpierw enfamil którym zajadal się w ekspresowych tempie więc stwierdzam ,że musiało być naprawdę smaczne i rekomendowane przez dużą ilość mam! Ostatnie było bebiko trochę zwykle i trochę zagęszczane w dobrej cenie bez ulewania ,wysypek i problemów z brzuszkiem. Wszystko zależy od dziecka i od nas samych jakie chcemy kupować mleko czy takie które jest łatwo dostępne i często możemy kupić w promocji czy inne.

aneczkaa006
2019-07-16 22:18

Myślę że od dziecka bardziej zależy niż od nas :) bo jak dziecko będzie mogło lub chciało pić tylko jedno mleko to my nic nie mamy do gadania i musimy takie kupować :)

kaczmarkowa
2019-07-18 11:06

Po takim maratonie mogę stwierdzić że najbardziej smakowal Enfamil i Bebiko. Dzieci potrafią być wybredne;)

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę