Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Dziecko samo wie czy jest głodne czy nie jak nie chce jeść to nie zje A siła nie ma co podawać bo można dziecko zniechęcić do jedzenia
Mama_Gratki
2018-09-12 09:21
Pamietam jaki moja koleżanka miała przypadek: jej synek był bardzo zmęczony i nie miał siły jeść, ale był tez głodny. Sporo się napłakał, finalnie zasnął. Na początku trudno jest rozszyfrować potrzeby malucha, ale jest to bardzo ważne
Aiisa
2018-09-12 19:56
Mama gratki I ja miałam raz taki problem okazało się że w końcu jak maluch mi zasnął to po prostu na Spiicha musiałam go nakarmić by spokojnie spał inaczej góra 5 min i budził się z głodu jak nie zjadł ile potrzebował przed snem.
Silver_90
2018-09-15 22:06
Dziewczyny to fakt, przy zmęczonym dziecku ciężko go nakarmić i u mnie to się zdarza podczas kolacji. Czasem zje tylko parę kęsów bo taka jest padnięta i strasznie marudna. Jak była mniejsza było podobnie, z piersią było inaczej bo mogłam nakarmić na śpiocha by nie była głodna. Przy większym dziecku trzeba inaczej to rozplanować.
Aiisa
2018-09-16 12:45
U nas dalej działa metoda bo młody na piersi więc jak nie doje to daje mu pierś albo w kubku dostaje picie i dalej spać.
Mama_Gratki
2018-09-16 12:48
Moja córa już tylko na butli, zaciśnie usta i tyle mogę. Dzisiaj było podobnie, w łóżeczku histeria, zjeść tez nie. Spać by chciała ale nie w łóżeczku. Dibrze, że są wózku bo spacer nas ratuje :)
Aiisa
2018-09-16 13:36
Mama gratki trzeba jakoś sobie radzić:)
Patrycjaj18
2019-01-08 00:01
Ja karmię piersią oraz mm. Wynika to z tego, że córcia nie przybierała na wadze na moim mleczku. Lekarz zalecił dokarmianie mm. Od początku karmiłam na żądanie. Gdy po piersi córka płakała wkraczała butla. Co do częstotliwości karmienia to bardzo różnie. Czasem przerwa trwa nawet 4 godziny. Innym razem co godzine. Co do karmienia nocnych także jest różnie. Zdarza sie, że córka dostaje butelka okolo godziny 22 i cała noc wystarcza jej pierś. A są takie noce, ze od godz. 22 do 9 rano robie 4 butle
aneczkaa006
2019-09-21 22:14
Ja karmiłam najpierw co 2h potem co 3h a teraz co 3.5h mimo że już rozszerzyliśmy diete i tak jadą..choć są wyjątki ze nie chce o danej porze jesc i o no godzinę się przesuwa
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.