Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Pati tak ma 5 lat i próbowałam... Nie chce, bo mu nie smakuje. Mówi, że niedobre. Moglibyśmy zrezygnować całkowicie z mleka, bo je inne produkty mleczne, ale o to chodzi, że on nie chce zrezygnować w ogóle. A używamy nr 4, bo 5 bardzo słabo się rozpuszcza w wodzie.
pati1990
2019-09-08 13:20
No to rzeczywiście trochę problem jest z mlekiem a pediatra nic nie poradził w takiej sytuacji ? Nawet nie wiedziałam, że z Nan jest mleko 5
MagicznyPazur
2019-09-09 15:25
Jeden mówi, że nie powinien pić, bo może mieć to wpływ na jego rożne alergie, a drugi zaś, że nie widzi przeciwwskazań...
pati1990
2019-09-11 11:10
Czyli opinie podzielone. Może za jakiś czas sam zrezygnuje moj to nie chce pić w ogóle i przemycam mu w kaszkach i podaje nabiał , jogurty bo jeszcze mały i tylko rano zje butelkę z mlekiem .
MagicznyPazur
2019-09-11 14:58
Pati może tak by było, że sam zrezygnuje. Ale się zastanawiam, bo została mi ostatnia paczka mleka, a jak kupię kolejne, to znów nie przestaniemy. Takie trochę błędne koło
aneczkaa006
2019-09-11 22:35
Pati to Twój na rzecz jedzenia odrzucił mleko? Moja jeszcze pije daje jej 3 razy dziennie
pati1990
2019-09-12 14:27
Magicznypazur moze spróbuj nie kupować zobaczysz jaka będzie reakcja a być może akurat się uda . Aneczka no tak nie chce pić mleka podaje mu posiłki . Ważne żeby przyjmował 3 posiłki z białkiem . Dzisiaj np w nocy jadł i nad ranem ale to dlatego że nie chciał jeść kolacji zjadł banana i zasnął
MagicznyPazur
2019-09-12 18:02
pati1990 no właśnie zdecydowałam się, że nie kupuję i po prostu postawię małego przed faktem dokonanym. Bo już mu wcześniej tłumaczyłam, że niedługo siostra przyjdzie na świat i wypadałoby przestać pić takie mleko i zaproponowałam mu zwykłe, ale mu nie smakuje. Ale może się jeszcze przeprosi :)
aneczkaa006
2019-09-12 21:27
Pati w nocy? A co w nocy podajesz skoro mleka nie chce? Moja od 20 do 5.30-6.30 śpi to nie karmię ale zastanawiam się co Ty w takim przypadku dajesz
pati1990
2019-09-13 10:48
Magicznypazur o dobry pomysł może takie tłumaczenie pomoże , że małe dzieci piją mleko :) a on już duży chłopczyk . A je płatki na mleku w ogóle ? Aneczka w nocy jak się obudzi to mleko zje nie ma problemu nad ranem też czasem ma bunt chodzi mi o dzień kiedy nie chce jeść mleka w ogóle
MagicznyPazur
2019-09-13 16:50
Nie, płatki jak już to suche :) Zwykłego mleka nie toleruje pod żadną postacią. Ale będę starała się go przekonać, może się uda, a jak nie to trudno, jakoś będzie musiał przeboleć :)
qazz
2019-09-13 22:34
Mój synek niestety uwielbia mleko. Niestety, ponieważ woli mleko od innych posiłków, a ma już rok. Potrafi jeszcze wypić 6 jak nie więcej butelek na dzień. Przed snem wypija czasami ponad 350ml. I budzi się co najmniej 2 razy w nocy na mleko. Już nie wiem jak go oduczyć.
pati1990
2019-09-16 10:37
Kurcze dziewczyny tak źle i tak niedobrze . Qazz no to rzeczywiście macie mały problem a co na to pediatra ? U nas z kolei walka żeby zjadł mleko tylko rano zje w ciągu dnia nawet nie chce jeść na noc tak samo je normalne posiłki czasem się w nocy obudzi na mleko a czasem dopiero rano
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.