2019-09-22 23:15
Chusteczki nawilzane
Drogie mamuśki, w Internecie można znaleźć pełno blogów w których Panie polecają chusteczki z dobrym składem, Ale rzadko możemy znaleźć opinie na temat chusteczek. Jakie według Was są najlepsze chusteczki , które nie uczulaja, sa odpowiednio nawilżone , dobrze sie nimi wyciera , i są ekonomiczne (nie są drogie i nie trzeba zużyć ich nie wiadomo ile na 1 raz)?

Testowaliśmy Dada Premium, Dada Naturals, Dada Sensitive oraz 2 rodzaje z firmy Pampers. Pampers są mało nawilżone i bardzo szybko wysychają. Na razie mamy Dada Naturals i jest ok - są dobrze nawilżone, nie uczulają. Najlepiej chyba kupić po paczce z różnych firm i sprawdzić, bo co nie uczula u Nas, u Ciebie Jamajka08 może powodować uczulenie.

http://mamygadzety.pl/test-chusteczek-nawilzanych-dla-niemowlat/Tutaj jest fajnie przeprowadzony test chusteczek :-)

Jamajka z chusteczkami to tak jak z innymi rzeczami, opinie będą różne..inni vexa chwalić a inne nie koniecznie..ale warto poczytać...a najlepiej na początek nie kupować zapas, tylko wypróbować jakas girne firmęi zobaczyć czy dziecka nie uczulaja. Ja z poczatku.uzywalam.z pampersa zielone ale po jakimś.czasie niestety zauwazylam ze synka uczulaja wiec przeszłam na nivea niebieskie , bylam z nich zadowolona a potem jak syenk mial ok. Roczek zaczęłam dużo zakupów robić w Tesco i raz na probe wzielam.z Tesco nazywaja sie gaga takie fioletowe , nie uczulaja synka i ładnie pachna;-)

dokładnie opinie będa różne nam huggies bardzo przypasowaly ale są trochę droższe chyba że znajdzie się na promocji co do pampersa nie polecam osobiście bo mechaca się w trakcie wycierania i na pupie zostają te kuleczki zmechaconej chusteczki albo nitki z chusteczek więc osobiście podziękowałam za nie bo są okropne przynajmniej te fresh i sensitiVe. babydream całkiem fajne i mają fajny skład oraz dla nas dada naturals też fajna ale myślę że każda z nas musi sama sobie wybrać pod siebie bo mi czasem zapachy nie pasowały.

Ja zawsze używałam chusteczek z pampers aż do trzeciego maluszka kiedy okazało się, że pojawiło się jakieś uczulenie i mogę używać tylko chusteczek na bazie wody. Są to bardzo fajne chusteczki ale niestety dwa razy droższe niż te które używałam.

U swojej córki używałam chusteczek Babydream Extra Sensitive, mają bardzo dobry skład. Wcześniej miałam okazję wypróbować Pampers, ale było w nich dużo chemii. Chusteczek używaliśmy tylko na wyjazdy a tak warto na co dzień używać płatków bawełnianych. Można również zajrzeć na blog srokao.pl: http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html, http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-d-l.html, http://www.srokao.pl/2017/01/analiza-chusteczki-nawilzane-m-v.html

jeszcze chusteczki Velvet baby pure były fajne też uzywalismy one miały w większości wodę w sobie i generalnie nie były drogie jakoś .

jestem za chusteczkami dada. nigdy się nie zawiodłam.

Jeśli dziecko nie jest uczulone to każde chusteczki będą ok, problem robi się dopiero kiedy takie uczulenie się pojawia wiem bo sama to przerabialam

My chusteczek używamy tylko na wyjściach, w domu pupę myjemy mydłem i wodą. Próbowaliśmy HIPP i Pampersa zielone i obie są ok. Marki dada nie polecam bo czego nie spróbowałam to było badziewie

ja uważam że warto samemu przetestować bo to co nie pasuje jednej mamie innej może pasować. my np lubimy dade a z kolei pampers to jakaś katastrofa i sama źle reagował am na te chusteczki jak ich uzywalam przy synku to on miał odparzenia a mi wysypka na rękach się pojawiała wlansie od nich.

Wiem ze każde dziecko reaguje inaczej, ale jakie chusteczki najlepiej wypróbować? Żeby byly wydajne i dobrze nawilzone

Jamajka wyżej podałam Ci link do strony z analizą składu chusteczek nawilżanych, możesz sama sprawdzić po składzie które będą najlepsze. Oczywiście trzeba wypróbować czy będą później wam pasowały.

Jamajka dużo zależy jakie masz oczekiwania bo np ja chciałam takie by nie zostawialy na pupie maluszka strzępow chusteczki bo się tak jakby lenily niektóre chusteczki np pampers. Mi bardzo pasowały huggies fajne wydajne i dobre moim zdaniem warto i były takie grubsze bo też nie lubie jak są chude te chusteczki prawie jak firanka tylko wolę takie solidniejsze.

My kupiliśmy z pampersa, ale po opiniach u Sroki właśnie zmieniliśmy na Kindii Pure, najlepsza cena wyszła w aptece internetowej z melissy