Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61
Nocnik - jaki, kiedy, od czego zacząć???
Sortuj

bezeluszek
2017-08-09 20:34

Maggda bardzo szybko zaczeły a ja taka dumna byłam:) czym predzej tym lepiej

Justynamamajasia
2019-03-14 09:16

Ja mam zwykły nocnik. Najprostszy w użytku. Nie jakiś wymyslny czy grajacy. Moja zuza na nocnik nie chciała robić. Więc kupiłam nakładkę i to był strzał w dziesiątkę. Nocnik cały czas trzymam przyda się dla Jasia. Chociaż nie powiem bo córka jak zaczęła siadać na nakladce to i potem na nocnik też zaczęła robić.

asia800
2019-05-09 22:40

Mój Synek ma 9 miesięcy, może to trochę za wcześnie, ale chce powoli spróbować. Słyszałam o dziecku, które korzystało już w wieku 8 miesięcy.

kasaiaa1
2019-05-18 19:00

Ja od 8 miesiąca przyzwyczajam synka do nocnika zawsze jak wstanie nawet udało się jemu parę razy zrobić się kupę

Aiisa
2019-05-19 19:52

Tyle że dzieci jeszcze nie mają czucia potrzeby jako takiej i ciężko to nabywają ja około 2 lat 2.5 roku że czują że się chce i mają chwilę By o tym powiadomić czy rozebrać się i zrobić. Ja osobiście jako dziecko czułam potrzebę Wczensiej na nocnik I okazało się że to problem z nerkami więc jeśli dziecko czyje potrzebę Wczensiej i robi na nocnik to warto sprawdzić czy wszystko ok na pewno bo niekiedy może to być jakieś zaburzenie niestety

kasaiaa1
2019-05-23 00:04

Ogólnie przyzwyczajam go do siedzenia na nim więc nie widzę problemu. A jeśli słyszę że stęka to sadzam jego na nocnik i robi kupę . Mojej koleżanki córka ma 1,5 roku i mówi kiedy chce kupę albo siku

MichuNi
2019-05-23 11:49

Moja starsza corka tez juz robila kupe i siku do nocnika jeszcze ponizej roku, ale wlasnie bardziej na tej zasadzie oswajania z nocnikiem i w duchu NHN niz faktycznego sygnalizowania potrzeb... Odpieluchowala sie, albo "odpieluchowalismy ja" jak miala nieco ponad 2 lata, wtedy faktycznie widac bylo, ze "kuma" o co chodzi i zwykle potrafila zawolac, choc zdarzaly sie wpadki. Zreszta, nadal sie niekiedy zdarzaja, a ma juz 3 lata i 4 miesiace.

Aiisa
2019-05-24 00:06

Michuni każdemu dziecku może się zdarzyć U nas też bywają jak synek jest bez pampersa ale sam decyduje że nie chce pieluchy więc niby gotowy ale czasem mam dość to zakładam pampersa niekiedy sił nie mam do tego by co chwila sprzątać

MichuNi
2019-05-24 08:32

Co ciekawe Klarze wpadki zdarzaja sie najczesciej w przedszkolu, gdy jest zaaferowana zabawa, albo jak jest oslabiona, chora, goraczkuje itp. - wiec wydaje mi sie ze w takich sytuacjach jest to jak najbardziej zrozumiale.

kasaiaa1
2019-05-25 01:32

Jakby nie było pampers to duża wygoda. Ja właśnie po przez takie sadzanie oswajam Szymka z nocnikiem

Aiisa
2019-05-26 18:59

Kasia A dla mnie to wcale nie jest wygoda pampers. Ale lepiej z pampersem niż ma wszędzie mi sikac bo niekiedy nie ogarnia że mu się chce Pomimo że nie chce pieluchy to zagapi się czy coś I Uuu mówi.

kasaiaa1
2019-05-27 02:12

W porównaniu jak było kiedyś to pampersy to duża wygoda w porównaniu do prania co chwilę pieluch tetrowych

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę