Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61
Chusteczki nawilzane
1
2
3
4
5
6
(...)
8
Sortuj

Aiisa
2018-06-07 13:13

mama gratki huggies też są z wodą po prostu chusteczki.

jusen
2018-06-19 16:33

Najpierw poczytać skład, a potem samemu testować. Raz, że każdy maluch jest inny i co innego może uczulać, czy podrażniać. A dwa zapach czy stopień nawilżenia to też sprawa bardzo indywidualna. Chusteczki nasączone tylko wodą rewelacja, ale nie jest to tania opcja.

majupa
2018-06-21 10:54

Jusen, te chusteczki nasączone wodą są czasem w promocji w Rossmannie czy w aptekach internetowych (ja kupuję w Gemini). Skorzystałam z tego, ale i tak wychodzi to drożej niż z innymi chusteczkami, niestety...
Ponoć Babydream, te zielone są dobre i fajne i w przyzwoitej cenie.

Mama_Gratki
2018-06-21 16:34

Jeśli chodzi o kwestie cenowe to wolę waciki i wodę. Przez kilka dni używałam mokrych chusteczek. Przez sześć dni zużyłam prawie pięć paczek chusteczek. Chyba szastałam. Jak to jest u Was?

zamarancza
2018-06-21 17:48

Ja zaużywam też sporo, ale używam ich do wszystkiego. Kupuję dla dziecka, wycieram mu buzie, rączki, czasami pupę, ale też używam do zabrudzeń na stole, wycierania kurzu, rozlanego picia itd. 6 paczek mam na około miesiąc... Używam Nivea Baby. Są mokre, delikatne, ładnie pachną u nas nr. 1

Silver_90
2018-06-21 22:03

Na początku używałam chusteczek nawilżanych, ale od kiedy zaczęły się problemy z pupcią przeszłam na płatki bawełniane z wodą. Teraz chusteczek używam tylko na wyjścia. W domu zaczęłam odpieluchowywać córkę, także jeszcze większa oszczędność.

majupa
2018-06-22 10:12

Ja w domu zamierzam używać płatków bawełnianych z wodą, a na wyjścia chusteczek dla dzieci.

maddziaa
2018-06-24 07:29

Ja też nastawiam się na wodę i płatki, chusteczki tylko do szpitala, w podróż, spacer czy na wyjście. Kupiłam teraz Kindii Pure, oby były dobre :)

Silver, powodzenia, oby poszło Wam gładko, tak jak nam :)

paula0206
2018-06-24 11:10

Moim zdaniem chusteczki Dada. Najlepsze. O one są mokre, kiedyś kupiłam z kino chyba to były prawie suche i Noe dało się nic nimi wytrzeć. Naprawdę polecam dady

zamarancza
2018-06-24 11:43

Paula masz na myśli chusteczki Kindii?

No najlepiej płatki i woda. U nas nigdy problemów nie było, żadnych odparzeń i alergii, więc używaliśmy chusteczek.

majupa
2018-06-24 14:38

Płatki kupiłam na razie z Kindii, zobaczymy jak się sprawdzą.

Mama_Gratki
2018-06-24 16:09

Tez miałam z kindii ale płatek duży, pupa mała. ZuZywslam sporo, bardziej opłacają się mniejsze okrągłe

maddziaa
2018-06-27 11:27

Ja mam teraz jedne i drugie. Przy większej kupie te duże lepsze, ale tak do pielęgnacji przy każdej pieluszce to faktycznie te małe wystarczają.

Silver_90
2018-06-27 13:32

Również kupowaliśmy te Kindii i nam jak najbardziej pasowała wielkość. Przy kupce sprawdzały się idealnie, ale fakt trzy paczki miesięcznie to na pewno minimum. Fajne są również z Tesco Gaga czy w Rossmannie- Babydream.
Maddziaa dzięki:) pewnie tak szybko nam to nie pójdzie, ale trzeba już ją nauczyć póki ciepło.

Justynamamajasia
2018-06-27 20:53

Ja używam chusteczek nawiązujących z dady i z baby dream. Są to jedyne chusteczki nawilżające które pasują córce. Kiedyś miałam z kindi ale szału dla mnie nie zrobiły. Chusteczek nawilżających używam tylko na tyłek. Chusteczkami nawilżającymi nie wycieram buzi dziecka, rączek ani innych części ciała. Chusteczki zawierają w sobie chemię i wolę nie ryzykować. Za to chusteczki nawilżane świetnie się sprawdzają do sprzątania w domu na przykład świetnie sobie radzą z kurzem.

Kasia_S
2018-06-27 23:02

Ja też używam tylko płatków namoczonych w wodzie. Chusteczek używamy tylko poza domem na spacerach.
Po siusiu używamy małych płatków kosmetycznych a po kupce dużych z Kindii i dodatkowo myję pupę pod kranem. Ale to odkąd mieszkam w domu bo mam duże zlewozmywaki i jest mi zwyczajnie wygodnie.
Justyna ja uwielbiam chusteczki do sprzątania w łazience. Nie mają sobie równych.

Silver pójdzie szybko. Mój młody miał 22 miesiące jak go odpieluchowałam. Poszło nam na prawdę sprawnie i szybko. W sumie od razu nauczył się wołać więc wydaje mi się, że udało nam się trafić w na prawdę odpowiedni moment. Z tym, że on kupkę już robił do wc bardzo długo. Nauczył się w sumie zaraz po roczku chyba do pampersów szło tylko siusiu.

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
1
2
3
4
5
6
(...)
8
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią