Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Niestety, ale chyba nic nie zabawi lepiej dziecka na te 2 minutki niż telefon z bajką. Oczywiście to ostateczność.
Aiisa
2019-05-15 09:22
Rena mój syn nie używa telefonu da się zająć dziecko bez telefonu czy tv tylko trzeba chcieć:)
pati1990
2019-05-17 12:05
Ja uważam że telefon nie powinno się dawać , bo później za każdym razem może się domagać telefonu na przewijaku . Trzeba znaleźć inny sposób żeby zająć dziecko :)
rena_cz
2019-05-17 12:28
Ja jeszcze czekam na maleństwo, ale jak właśnie widzę inne dzieci to wpatrzone w te ekrany, że aż strach. Moja siostrzenica ma absolutny zakaz, nawet telewizji w jej obecności się nie włącza, ale jak kilka razy dostała między innymi w gościach telefon, aby z brudnym tyłkiem nie uciekła z podkładu i nie pobrudziła całego łóżka, to była zafascynowana, mimo, że nie zna tego.
Justynamamajasia
2019-05-17 16:25
Teraz dużo rodziców daję dziecku telefon bo najszybciej się uspakoi. Już dość długo leżę z jasiem w szpitalu i zdążyłam zauważyć, że dzieci tylko w telefonie siedzą nic innego ich nie interesuje. Na szczęście mój Jaś nie dostaję telefonu bawi się zabawkami. Czasami mu włączę piosenkę dla dzieci ale to wszystko. Jasia telefon do zabawy nie interesuję. Ja rozumiem, że są wyjątki bo dziecko nie chcę zjeść czy tak rena piszę. Ale to są wyjatkowe i sporadyczne przypadki, a nie które mają miejsce cały czas. Więc też trzeba to odróżnić. Ja nie rozumiem rodziców, ktorzy dają dziecku telefon bo wymusza czy za wczasu by nie marudzilo.
kasaiaa1
2019-05-17 16:30
Oj u nas też jest ciężko ale nie daję żadnego telefonu wręcz jestem przeciwniczką telefonów
Aiisa
2019-05-19 19:57
Przy jedzeniu dziecko nie powinni oglądać czy bawić się zabawkami tylko jeść raczej bo można zaburzyc przekaz żołądka do mózgu że brzuch pełny i dziecko w taki sposób może mieć nieprzyjemności zoladkowe w efekcie nadmiernie będzie żołądek rósł itd przy jedzeniu nie powinno się oglądać niestety tv .Co do przewijania można dziecko jakoś zainteresować bez telefonu by nie uciekalo ja zawsze jakiś sposób znajduje choćby dac w rękę pieluche czy chusteczkę do zabawy:)
dominika12313
2019-05-19 20:26
Ja polecam pieluchomajtki :) Co prawda na czas wycierania "niespodzianki" muszę zająć córkę jakaś zabawką czy właśnie daje jej pieluszkę do ręki bo swoją drogą to też bardzo ją ciekawi :D Śmieszne miny, uśmiechy do córki również działają :) Telefon podczas przewijania to dla mnie jakiś absurd...Nie jestem w stanie uwierzyć, że rodzic nie będzie potrafił zająć dziecko na te kilka minut czasu przewijania, tylko potrzebuje do pomocy telefonu..Nie wiem już nawet jak to nazwać..Lenistwo czy wygoda? Dla mnie to lekka przesada.
aneczkaa006
2019-09-28 20:51
Ja dalej dla córeczki zabawkę, grzechotkę i spokojnie leży i mogę w tym czasie zmienić. No i rozmawiam z nią w tym czasie mówię do niej
qazz
2019-09-29 21:01
Ja przebieram synka na stojąco. Stawiam go np. tak, by trzymał się brodzika z prysznica, daję mu do środka jakąś zabawkę i wtedy mogę go przebrać.
aneczkaa006
2019-09-29 21:42
Qazz jak dziecko stoi to tak właśnie też dobry sposób ale jak nie staje jeszcze na nóżki to nic z tego hehe
qazz
2019-09-30 16:01
No niestety, najgorszy jest okres przejściowy, gdy nie chce leżeć spokojnie a jeszcze nie stoi. To była masakra. Najgorzej zawsze 2 przebrać. Później synek pod kranem lądował bo wacikami już się nie dało go wytrzeć.
aneczkaa006
2019-09-30 16:04
U mnie jest ten etap że dużo się kręci przewraca. Nie pleza, nie raczkuje ale truła się po całym pokoju. Ale dam zabawkę i leży spokojnie
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.