Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61
Chusteczki nawilzane
Sortuj

jusen
2018-06-27 23:02

chusteczek kindii jest kilka rodzajów, sroka poleca te pure, więc one skład mają na pewno ok. A najlepiej to sama woda i waciki, a chusteczki tylko awaryjnie. Wielka Brytania nawet ostatnio mocno się z chusteczek wycofuje.

Jamajka08
2018-07-07 10:05

A co sądzicie o chusteczkach babydream z Rossmann? Na stronie sroki sa tylko te stare wersje, teraz mają inne opakowania i chyba składy

Silver_90
2018-07-09 22:57

Jamajka skład delikatnie się zmienił, ale na lepsze. We wpisach srokao na FB jest napisane o tej nowej wersji chusteczek nawilżanych.

Jugatsu_88
2018-07-16 13:43

Ja osobiście nie używam chusteczek tylko myję wacikami z wodą - to chyba lepsze dla skóry :-) W szpitalu używałam chusteczek pampersa i były chyba ok. Po tych z Lidla chyba lekką wysypkę miał.

Kasia_S
2018-07-17 23:58

dokładnie chusteczki z baby dream mają bardzo dobry skład więc spokojnie można kupować.

Jugatsu sroka na swoim blogu nie poleca chusteczek z Pampers. O wiele lepsze jeśli chodzi o skład są chusteczki z Babydream.
Osobiście tak samo jak Ty w domu i u rodziców np używam tylko i wyłącznie wacików namoczonych w wodzie. A po kupie zawsze myję pupę w zlewie akurat mam taki duży więc bez problemu mieści się tam córa i myjemy się zawsze po kupce.

Nats
2018-07-30 20:56

Na wyjścia zakupione mam Water wipes. Skład to woda i ekstrakt z grejpfruta. Na codzien sama robię chusteczki. Kupuje duże płatki kosmetyczne, bio olej kokosowy. Miseczkę zalewam ciepłą wodą, rozpuszczam łyżeczkę oleju. Powstałą cieczą zalewam płatki w platikowym opakowaniu (np.takie do kanapek). Zero podrażnień i odparzeń !

Martq
2018-08-02 08:31

Ja w ciąży zrobiłam jeszcze zapas chusteczek nawilżających, a jednak zdecydowalam się na używanie w domu płatków z wodą. Chusteczki zużyjemy podczas podróży jeśli będzie potrzrba. Wystarczy, że pieluchy mają już dużo chemii w sobie.

MichuNi
2018-08-03 21:00

Dziewczyny jak to milo czytac ze korzystacie z wody i wacikow, nie tylko zdrowiej dla pupy, ale tez o ile mniej trudno rozkladajacych sie smieci! Serce rosnie :)

Mama_Gratki
2018-08-04 08:47

To taka moja podpowiedz, na początku można używać zwykłych małych okrągłych, tanich, a z czasem kiedy pupa rośnie przerzucić się na kwadratowe. Będzie wygodniej ;)

Silver_90
2018-08-04 21:48

Martq super, że używasz płatków z wodą do przemywania pupy, im mniej tej chemii przy pielęgnacji tym zdrowiej dla skóry:)

ewelina_92
2018-08-05 09:25

Bambino bardzo szybko wysychają. Pampers są ok, ale dużo bardziej opłaca się kupić Dada Sensitive - my ich używamy są dość mocno nawilżone nie podrażniają .

MichuNi
2018-08-05 14:44

Ja np.do siusiu uzywalam myjek i reczniczkow zwilzonych woda. Teraz przy nr 2 zamierzam uzywac pieluch wielorazowych, i zachowac system z myjkami i reczniczkami i sprobowac czy sprawdzi sie przy kupie. ;)

Aiisa
2018-08-06 10:23

Fajne sa babydream z bawelna.

sylwiapx4
2018-08-07 00:06

Polecam zielone babydream z rossmanna ;)

ewciaos14
2018-08-08 02:50

Najlepsze i najbezpieczniejsze jest woda przygotowana ale wiadomo nie zawsze mamya koło siebie wode przygotowana lub ciepła..i zazwyczaj najwygodniej jest używać chusteczki , a u nas to z nivea lub z Tesco fiioletowe a siostra uzywa z bambino i dla mnie zapach super.-)

karkaja
2018-08-10 20:00

Ja testowalam bambino,dada naturals,sensitive,velvet,pampers oraz babydreams,i goraco polecam te ostatnie

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę