Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61
Chusteczki nawilzane
Sortuj

Kasia_S
2018-08-10 22:03

Ja stosuje waciki namoczone w wodzie. Po każdym siusiu myję wacikami a po kupce myje pupę pod zlewem. Wychodzę z takiego samego założenia im mniej chemii tym lepiej. Chusteczki (z Rossmanna zielone bo mają bardzo dobry skład) u nas tylko na wyjścia spacerowe i do lekarza a u każdego innego w gościach zawsze używam wacików.
Michalina podziwiam za próbę korzystania w wielo. :)

Silver_90
2018-08-11 16:46

Chusteczki Baydream mają bardzo dobry skład dlatego i u nas na wyjścia poza domem są używane. W domu tylko waciki z wodą.

Aiisa
2018-08-12 12:51

A u nas niestety waciki i woda przesuszaly skórę i przez to na pupie robiły się rany jak od AZS wiec nieststy chusteczki duzo lepsze u nas ale tez wybieram dobre sklady chusteczek.

Silver_90
2018-08-12 21:39

Aiisa nie każdemu jednak służy przemywanie wodą, niestety u większości jest twarda a to jednak ma duży wpływ na skórę. Dlatego tak jak Ty można wybrać te chusteczki z dobrym składem.

Aiisa
2018-08-16 14:54

Dokładnie warto też sprawdzić jaką ma się wodę można kupić takie papierki do zbadania twardości wody u nas niestety woda nie sprzyja skórze mojego malucha więc używamy chusteczek bo one nie powodują ran jak było przy wacie z woda.

Mama_Gratki
2018-08-16 20:52

To u nas dobrze sprawdza się mycie wodą i wacikami, pupa jest ładna. Gdy używam chusteczek też jest w porządku, choć chusteczek używam sporadycznie

Silver_90
2018-08-16 22:52

U was Aiisa po prostu dziecko ma wrażliwą skórę, jak napisałaś ma AZS i ciężko wam na pewno jest by coś go nie uczuliło czy podrażniło.

Mama_Gratki u nas też woda jest kiepskiej jakości pod tym względem, ale na szczęście córce od urodzenia nic nie było.

Aiisa
2018-08-17 13:57

Silver tak wrażliwa skóra niestety nawet ja mam wrażliwa skórę

MichuNi
2018-08-30 10:17

Kasia, na razie nie ma za co podziwiac bo jeszcze nawet nie zaczelam ;) Ale pierwsza pieluszke i kilka wkladow juz mam... zobaczymy, jak bedzie :)

Co do chusteczek to nie wiem dziewczyny czy znacie Water Wipes, to chusteczki nasaczone woda i ekstraktem z grejpfruta. Pampers tez wprowadza teraz na rynek jakies chusteczki ... "Aqua Pure" bodajze. Rossmann na pewno nie da na siebie dlugo czekac, widzialam ze w Niemczech sa juz chusteczki babydream gdzie w skladzie jest glownie woda.

Aiisa
2018-08-30 10:38

Michuni huggies też mają chusteczki co w nich woda jest tylko praktycznie i ogólnie nam się ich dobrze używalo na początku aczkolwiek nie wiem czy te ranki na pupie nie miał właśnie przez to że to woda była właśnie wtedy nie miałam pojęcia i w sumie nie skojarzylam faktów ale teraz podejrzewam że mogło też o to chodzić A nie tylko o pampersy no ale teraz to już pewności nie mogę mieć.

kredka100
2018-09-04 14:23

Jednym z podstawowych kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci są nawilżane chusteczki, zwane często mokrymi chusteczkami. Są wygodne, ładnie pachną i można ich użyć nawet tam, gdzie nie ma dostępu do wody. Używamy je do wycierania brudnej buzi, przy zmianie pieluchy, do odświeżania rąk, w podróży. W sieci znajdziemy wiele informacji na temat jakich chusteczek powinniśmy używać przy dziecku, a także jakie chusteczki nawilżane używać. Lecz tylko na sprawdzonej stronie https://hipoalergiczny24.pl/chusteczki-nawilzane możemy przeczytać i wybrać chusteczki, które nie uczulą naszego bobasa. Chusteczki nawilżane dla niemowląt to produkt, który towarzyszy dziecku przez kilka pierwszych lat życia. Dlatego warto poświęcić trochę czasu na znalezienie tych najlepszych.

ewciaos14
2018-09-30 08:37

Ostatnio zakupiłam chusteczki nawilżające z kindii niebieskie i ładnie pachna i nie podrazniaja pupy bo puki co synek ma ladna pupr a uzywam je od 3tyg;-) dla mnie sa super;)

Mama_Gratki
2018-10-02 14:54

Ja nadal od czasu do czasu używam Velvet zielonych - też ładnie pachną i Water Wipes

Aiisa
2018-10-02 17:39

Ja polecam huggies też są z wodą właśnie tylko tańsze od water wipes.
Osobiście uzywam innych tych przez to że syn ma azs i te z wodą niestety podrazniaja skórę więc muszę używać innych niż z wodą warto wybrać dobre pod względem składu np babydream chusteczki są ok.

Mamastasia
2018-10-09 14:00

Ja polecam z dady

Jupa1990
2018-10-09 15:51

Na samym początku używałam chusteczek Pampers - drogie i nie spodobał mi się ich zapach. Bambino pięknie pachną ale tanie również nie są. Obecnie używam chusteczek Bella. Stosunkowo tanie, ładnie pachną i są świetnie nawilżone :) Mamy to szczęście, że Wojtuś na szczęście nie ma uczulenia :)

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę