Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61
Chusteczki nawilzane
Sortuj

Aiisa
2018-10-12 13:44

Ja polecam przy wyborze sprawdzać skład by nie było szkodliwej chemii w chusteczkach osobiście przeglądam zawsze blog srokao i patrzę które są spoko chusteczki A które mają składniki które mogą zaszkodzić maluchowi.

Patrycjaj18
2019-01-07 23:16

Chusteczek staram się używać jak najmniej. Gdy jest możliwość to myje córkę pod zlewem. Z synem także tak robiłam. A buzie po nedzeniu przemywam cieplą wodą. Jezeli już uzywam chusteczek to są to dada. Jestem z nich zadowolona, ponieważ nie uczulają. Tylko tak jak pisze-używam je sporadycznie

qazz
2019-01-08 22:49

Ja w domu używam ciepłej wody i wacików. Chusteczki są w użyciu poza domem i tak jak Aiisa sprawdzam na blogu srokao, które kupić.

Kasia_S
2019-01-16 22:49

Patrycja dada wcale nie ma najlepszego składu. Dobry skład mają chusteczki z babydream. Poczytaj na blogu sroki. :)
Ale ogólnie fajnie, że tyle z nas deklaruje, że w domu nie używa chusteczek tylko waciki namoczone w wodzie. U nas chusteczki również od wielkiego dzwonu w domu. U rodziców, teściów też używamy wacików. Więc paczka chusteczek starcza nam na naprawdę długo.

Natalinka
2019-01-19 07:49

Water Wipes polecam w skladzie czysta woda. Najlepiej wybierać takie chusteczki ktore w skladzie maja jak naj mniej dziwnych składników.

Patrycjaj18
2019-01-19 08:03

Kasia możliwe, jednak dada nie uczula córki. Więc nie widze potrzeby zmieniać chsteczki. Idąc tym tropem wydaje mi się, że byloby trzeba stosować calkiem inne. Nie bede tu pisala jaka nazwa bo jej nie pamiętam. Są chusteczki na bazie olejków naturalnych, one są eko. ..koszt za paczke to 30zł. Oczywiście super, doskonale, 100% pozytywnych opinii, masa certyfilatów itp.
Jednak nie wydaje mi się zeby u nas byla potrzeba ich stosowania. Każdy wybiera to co służy jego dzieciom. Biedronke-wiec chusteczki dada mam pod samym domem. Nie mam blizszego sklepu. A wole to co mam \'pod nosem\'. W razie gdy chusteczki się skoncza a ja jednak ich potrzebuje bo np. jestem z dziecmi na dworze przed blokiem nie mam problemu. Wchodze do sklepu i kupuje.
Oczywiście jesli nie służą komus jego chusteczki z pewnością warto skorzystac z Twojej propozycji.

Kasia_S
2019-01-20 22:05

Patrycja a ja zawsze kupuję w Rossmannie Hipp bądź Babydream zielone (Babydream najczęściej). Obydwie mają dobry skład i ich używam poza domem i żadna z nich nie kosztuje 30zł. W domu zawsze mam zapas a jakby mi zabrakło to poszłabym do pierwszego lepszego sklepu i kupiła przecież raz nie zawsze. :) Później jakbym miała już swoje to te zużyłabym do chociażby ścierania kurzy.

Patrycjaj18
2019-01-20 22:12

Kasia każdy używa tych, które odpowiadają jego maluszkowi. U nas sprawdzają sie dady. Oczywiscie każdy ma prawo by używać takie chusteczki, pampersy, smoczki, mm itp. jakie preferuje.
Po za tym jezeli chodzi o nas to chusteczki uzywamy bardzo rzadko, więc nie ma zagrozenia, ze cos kiedys itp.
Ja stawiam na naturalny produkt czyli wode.
Latwo dostepna, nie uczula, mozna ja używać do kazdego miejsca na ciele.
I takie rozwiązanie polecam.
W sklepach są swietne waciki dla niemowląt, trochę wody i pupa czysta

Kasia_S
2019-01-22 22:44

Patrycja owszem i ja nie zmuszam. Piszę tylko od swojej strony :)
Osobiście robie dokładnie tak Ty ciepła woda i waciki i pupa umyta a po kupce zawsze jeszcze myje pupke pod bieżącą wodą.

Patrycjaj18
2019-01-22 22:48

Kasia my robimy dokładnie tak samo. Córka jest do tego przyzwyczajona. I lubi fontanne w zlewie.
Jak zrobi kupke i idziemy do lazienki to sie cieszy

Kasia_S
2019-01-28 21:25

Patrycja zawsze to nawet dla takiego malucha lepiej i świeżo. Chusteczki rozmazują kupę a woda myjemy i po sprawie.

Mama_Gratki
2019-02-02 21:00

Im dziecko starsze to i pupa większa więc wygodniej jest myć wacikami kwadratowymi- najpierw używałam tych małych okrągłych, śle od kilku miesięcy przerzuciłam się na większy rozmiar, a małych używam do buźki

qazz
2019-02-03 22:59

Ja od początku używałam wacików w największym dostępnym rozmiarze. A te okrągłe, także używam do buźki. Niestety nie wszystkie firmy robią fajne waciki. Parę razy trafiłam na takie, co zostawiały meszek z waty na skórze dziecka,i trzeba było go zmywać.

Kasia_S
2019-02-04 23:37

Mama zgadzam się z Tobą większe waciki są wygodniejsze chociaż teściowie i rodzice mają te mniejsze i nie jest najgorzej. Po kupce i tak zawsze myje pupę pod zalewem więc waciki używamy tylko po siusiu.

Justynamamajasia
2019-03-05 10:33

Od jakiegoś czasu też stosuję waciki, a chusteczki tylko na wyjazdy. Chusteczki nawilzane używam dada lub babydream są mniej nawilzone i mi bardziej pasują.

Kasia_S
2019-03-07 22:01

Justyna babydream te zielone mają lepszy skład niż dady więc używaj lepiej tych.

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę