Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61

Lidka28
2019-09-23 14:46

ostatni komentarz:
2019-10-01 12:56

Plamy

Witam jakie się pozbyć plam po marchewce ?Nie mogę ich odeprać.. Macie jakieś sprawdzone sposoby

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Sortuj

rena_cz
2019-09-23 17:17

https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=146
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=2&t=142

tutaj masz sposoby odpierania różnych plam, jak i w czym najlepiej prać, między innymi i po marchewce

moniczka7896
2019-09-23 21:40

Na zaschłe plamy polecam Vanish w płynie.
Najlepiej jednak w momencie gdy maluszek zrobi plamę to szybciutko zdjąć ubranko i od razu zaorać wtedy łatwiej usuną taką plamę całkowicie.

qazz
2019-09-24 15:57

Ja wczoraj właśnie prałam zaschnięte plamy z marchewki na dwóch bluzeczkach. Najpierw zaprałam je mydełkiem i włożyłam normalnie do pralki, niestety plamy nie puściły. Następnie, jeszcze na tą mokrą bluzeczkę zaraz po wyjęciu z pralki nasypałam Vanisha, zalałam odplamiaczem z Loveli, wtarłam w plamę i zostawiłam na godzinę. Po tym czasie wyprałam ręcznie i po plamach nie ma śladu. Ja prałam białe bluzeczki, więc nie wiem jak zareagowałyby kolorowe ubranka.

Darulka04
2019-09-24 16:54

Ja wlasnie mialam z tym problem zawsze tzn z plamami. Bardzo dużo ubranek córki miałam do wyrzucenia bo plamy z marchewki nie poschodzily. Tego odplamiacza z Loveli nigdy nie miałam, ciekawa jestem efektów kiedyś spróbuje. Ja ostatnio kupiłam takie odplamiacza jak na zdjęciu. Zalewam plame, do miski na cała noc, do pralki i po planach ani śladu.

aneczkaa006
2019-09-24 21:30

U mnie sprawdziło się mydełko szare Biały Jeleń Hipoalergiczne :)

Lady_Pinka
2019-09-24 21:58

Faktycznie plamy z marchewki to trzeba jak najszybciej zapierać. U mnie najlepiej sprawdzało się zwykle mydło, choć często ślad i tak zostawał (wyrabiało go dopiero słońce). Podobno pomaga też przelanie od razu wrzątkiem, ale nigdy nie miałam odwagi by spróbować.

motheroftwo
2019-09-25 10:45

Wyprać jak zwykle i wywiesić na pełne słoneczko, plama się utleni i nie będzie śladu :) Polewanie wrzątkiem również działa, ale ja testowałam na plamy po owocach, jak maliny, truskawki i wiśnie, wszystko schodziło od razu :)

aneczkaa006
2019-09-25 22:36

Tez juz nie będzie takiego słońca żeby plamy wybawilo

qazz
2019-09-25 22:37

O, dobrze wiedzieć z tym wrzątkiem. W ogóle, to plamy łatwiej usunąć z białego ubranka niż z kolorowego. Jednak zawsze istnieje ryzyko, że odplamiacz albo inny środek odbarwi i będzie jeszcze gorszy efekt.

rena_cz
2019-09-26 09:51

To prawda, jednak z białymi możemy sobie na więcej pozwolić. Słońce na prawdę daje wybarwienie częściowe, bo kilka razy zdarzyło mi się powiesić zapraną, ale nie do końca czystą pieluchę, a po wyschnięciu nie mogłam już tych plam zlokalizować.

aneczkaa006
2019-09-26 12:18

Zgodę się że z białymi ubrankami mamy większe pole do popisu. I więcej sposobów na usunięcie plamy

Mamahassanka
2019-10-01 12:31

U nas sprawdziło sie wywieszanie plam na słońce ! Wiedziałam bodziaki z plamami na drugi dzień nie było po nich śladu !

aneczkaa006
2019-10-01 12:56

A u mnie średnio to się wieszanie na słońcu sprawdzało. Jak się udało się odprać to i słońce nie dawało rady

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę