Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

61

Jamajka08
2018-05-30 17:12

ostatni komentarz:
2019-09-22 23:15

Chusteczki nawilzane

Drogie mamuśki, w Internecie można znaleźć pełno blogów w których Panie polecają chusteczki z dobrym składem, Ale rzadko możemy znaleźć opinie na temat chusteczek.
Jakie według Was są najlepsze chusteczki , które nie uczulaja, sa odpowiednio nawilżone , dobrze sie nimi wyciera , i są ekonomiczne (nie są drogie i nie trzeba zużyć ich nie wiadomo ile na 1 raz)?

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
1
2
3
4
5
(...)
8
Sortuj

MagdalenaDJ
2018-06-01 23:06

Testowaliśmy Dada Premium, Dada Naturals, Dada Sensitive oraz 2 rodzaje z firmy Pampers. Pampers są mało nawilżone i bardzo szybko wysychają. Na razie mamy Dada Naturals i jest ok - są dobrze nawilżone, nie uczulają. Najlepiej chyba kupić po paczce z różnych firm i sprawdzić, bo co nie uczula u Nas, u Ciebie Jamajka08 może powodować uczulenie.

MagdalenaDJ
2018-06-01 23:41

http://mamygadzety.pl/test-chusteczek-nawilzanych-dla-niemowlat/

Tutaj jest fajnie przeprowadzony test chusteczek :-)

ewciaos14
2018-06-01 23:43

Jamajka z chusteczkami to tak jak z innymi rzeczami, opinie będą różne..inni vexa chwalić a inne nie koniecznie..ale warto poczytać...a najlepiej na początek nie kupować zapas, tylko wypróbować jakas girne firmęi zobaczyć czy dziecka nie uczulaja. Ja z poczatku.uzywalam.z pampersa zielone ale po jakimś.czasie niestety zauwazylam ze synka uczulaja wiec przeszłam na nivea niebieskie , bylam z nich zadowolona a potem jak syenk mial ok. Roczek zaczęłam dużo zakupów robić w Tesco i raz na probe wzielam.z Tesco nazywaja sie gaga takie fioletowe , nie uczulaja synka i ładnie pachna;-)

Aiisa
2018-06-02 08:15

dokładnie opinie będa różne nam huggies bardzo przypasowaly ale są trochę droższe chyba że znajdzie się na promocji co do pampersa nie polecam osobiście bo mechaca się w trakcie wycierania i na pupie zostają te kuleczki zmechaconej chusteczki albo nitki z chusteczek więc osobiście podziękowałam za nie bo są okropne przynajmniej te fresh i sensitiVe.
babydream całkiem fajne i mają fajny skład oraz dla nas dada naturals też fajna ale myślę że każda z nas musi sama sobie wybrać pod siebie bo mi czasem zapachy nie pasowały.

Skrzaty
2018-06-02 08:42

Ja zawsze używałam chusteczek z pampers aż do trzeciego maluszka kiedy okazało się, że pojawiło się jakieś uczulenie i mogę używać tylko chusteczek na bazie wody. Są to bardzo fajne chusteczki ale niestety dwa razy droższe niż te które używałam.

Silver_90
2018-06-02 13:21

U swojej córki używałam chusteczek Babydream Extra Sensitive, mają bardzo dobry skład. Wcześniej miałam okazję wypróbować Pampers, ale było w nich dużo chemii. Chusteczek używaliśmy tylko na wyjazdy a tak warto na co dzień używać płatków bawełnianych. Można również zajrzeć na blog srokao.pl: http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html, http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-d-l.html, http://www.srokao.pl/2017/01/analiza-chusteczki-nawilzane-m-v.html

Aiisa
2018-06-02 16:09

jeszcze chusteczki Velvet baby pure były fajne też uzywalismy one miały w większości wodę w sobie i generalnie nie były drogie jakoś .

Mikasu
2018-06-02 20:25

jestem za chusteczkami dada. nigdy się nie zawiodłam.

Skrzaty
2018-06-02 21:15

Jeśli dziecko nie jest uczulone to każde chusteczki będą ok, problem robi się dopiero kiedy takie uczulenie się pojawia wiem bo sama to przerabialam

aniam
2018-06-03 07:35

My chusteczek używamy tylko na wyjściach, w domu pupę myjemy mydłem i wodą. Próbowaliśmy HIPP i Pampersa zielone i obie są ok. Marki dada nie polecam bo czego nie spróbowałam to było badziewie

Aiisa
2018-06-03 19:07

ja uważam że warto samemu przetestować bo to co nie pasuje jednej mamie innej może pasować.
my np lubimy dade a z kolei pampers to jakaś katastrofa i sama źle reagował am na te chusteczki jak ich uzywalam przy synku to on miał odparzenia a mi wysypka na rękach się pojawiała wlansie od nich.

Jamajka08
2018-06-04 13:25

Wiem ze każde dziecko reaguje inaczej, ale jakie chusteczki najlepiej wypróbować? Żeby byly wydajne i dobrze nawilzone

Silver_90
2018-06-05 23:30

Jamajka wyżej podałam Ci link do strony z analizą składu chusteczek nawilżanych, możesz sama sprawdzić po składzie które będą najlepsze. Oczywiście trzeba wypróbować czy będą później wam pasowały.

Aiisa
2018-06-05 23:38

Jamajka dużo zależy jakie masz oczekiwania bo np ja chciałam takie by nie zostawialy na pupie maluszka strzępow chusteczki bo się tak jakby lenily niektóre chusteczki np pampers. Mi bardzo pasowały huggies fajne wydajne i dobre moim zdaniem warto i były takie grubsze bo też nie lubie jak są chude te chusteczki prawie jak firanka tylko wolę takie solidniejsze.

Martq
2018-06-06 20:21

My kupiliśmy z pampersa, ale po opiniach u Sroki właśnie zmieniliśmy na Kindii Pure, najlepsza cena wyszła w aptece internetowej z melissy

Mama_Gratki
2018-06-07 12:43

Lubię chusteczki waterwipes, są nawilżane wodą przez to są naturalne. Używam również velvet sensituve z rumiankiem. Zapach jest intensywny ale przyjemny. Jednak ja chusteczek używam tylko poza domem. Kiedy jestem na miejscu to płatki kosmetyczne i ciepła przegotowana woda zwycięża

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
1
2
3
4
5
(...)
8
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką