2019-09-30 16:25
Zabawki wspierające rozwój niemowlaka
Szukam opinii na temat zabawek wspierających rozwój niemowlaka. Taki totalny,, must have,, z zabawek które są naprawę przydatne?

A o jaki przedział wiekowy dokładnie Ci chodzi? Bo o ogólne pojęcie "niemowlaka" może być mylące :) na pewno warto zaopatrzyć się w karuzele nad łóżeczko :D ja również polecam mate. Ale to tez zależy od tego c z y Twój maluch lubi leżeć czy raczej jest z tych wymagających ;)

Oj przepraszam zapomniałam dodać :/ chodzi mi o przedział tak między 4-6 miesięcy. Jestem właśnie z dzidzią na tym etapie, a dzisiejszy rynek zabawek jest opszerny i idzie się pogubić.

Myślę że bajeczki kontrastowe idealnie działają na rozwój niemowala

O tak, zdecydowanie książeczki kontrastowe są świetne. Dzieciaczki w tym wieku uwielbiają wszystko co gra, szeleści, świeci :DJa np polecam kule hule która gra, świeci i zachęca maluszka do pelzania :)

Ja mam ciuchcie z Fischer Pirce od 6 do 36 miesięcy na początku zachęca dziecko do raczkowania ma miłe piosenki i przy okazji uczy kolorów i kształtów. I fajnie się sprawdza jako zabawka. Mojego synka bardzo zainteresowała i ciągle ładnie nią się bawi

Mamy świetną poradę o zabawkach.Przeczytaj , może coś pomoże ;)https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/0/2479

Mój syn uwielbia jeszcze pluszaka pirata z Canpol baby do zawieszenia gada do niego godzinami:)

Moja córeczka uwielbia kostki sensoryczne, stoliki interaktywne, i sowę mądra głowę która opowiada bajki, wiersze, śpiewa piosenki a do tego uczy odgłosów zwierząt

Warto zainwestować w matę. My mamy matę piraci firmy Canpol Babies. Mój synek też coraz to się na niej bawi i nadaje się od narodzin do nawet po roku. Jest wielofunkcyjna u warta posiadania. Mój synek lubi też książeczki interaktywne i dekturowe

Kasia,tak mata jest super dla takich maluszków.Na pewno dobrze wpłynie na rozwój.Moj synek mimo ,że już ma 16 miesięcy bardzo lubi się na niej bawić.

My mamy jeszcze huśtawkę hybrydowa mały ja uwielbia i często w niej zasypia

U nas mata też się sprawdziła

Monka,mój do prawie 6 mż też lubił leżeć w bujaczku i rączkami trącał zabawki.Zdarzało się mu przysypiać hehe :)

U nas takim Must have był Szczeniaczek Uczniaczek, kupiłam go bardzo wcześnie, bo synek był naprawdę maleńki:) I baaardzo długo się nim bawił. Polecam też kostkę edukacyjną, jak na zdjęciu, tylko że dla dzieci cut starszych niż 4-6 miesięczne. Mój mały dostał taką, jak miał 8 miesięcy i super się nią interesował.

Do tych większych zabawek to chyba dziecko już musi siedzieć:)