Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

34
Brak wątku o podanym id

Lady_Pinka
2019-09-30 10:40

Ja planuję córce w podobnym wieku kupić zestaw piłek sensorycznych z b.toys (takie z jedną świecącą) i do tego jakieś książeczki (mi.n. Pucio z serii dla maluchów). Zastanawiam się jeszcze nad jakimiś klockami. A z takich większych prezentów to może mały rowerek? Za chwilę się przyda... Albo wózek-pchacz? - można go wykorzystać na wiele sposobów. A jeśli macie w domu miejsce to fajnym pomysłem jest basen z kulkami. Super rozwija i dostymulowuje dziecko.

moniczka7896
2019-09-30 10:45

Moim zdaniem suchy basen z piłeczkami będzie super!Fajne też jest autko/jeździk :) lub rowerek

Mama_Hani
2019-09-30 13:40

To też dużo zależy od tego co Twoja córka "lubi". Jeśli można oczywiście powiedzieć że 8 miesięczne dziecko coś lubi/coś go szczególnie interesuje.
Moja Hania w pierwsze swoje święta miała 3 miesiące więc tak na prawdę nie potrzebowała niczego. W następne miała już 15 miesięcy i to były jej pierwsze takie świadome święta ;) dostała wtedy taką wierzę z kubeczkow do układania, kuchnie zabawkową i zestaw garnuszków.
Zastanow się czy Twoja córka potrzebuje sterty zabawek które po tygodniu lądują w koncie..
Tak jak mówię, dużo zależy od dziecka.. Jedno 8 miesięczne dziecko już siedzi i jest ciekawe świata i tu świetnie mogą się sprawdzić np zabawki zachęcające do raczkowania. Inny maluch nie siedzi jeszcze stabilnie i dla niego np lepszy będzie szczeniaczek uczniaczek.
Lub moze coś bardziej praktycznego.. . Np krzesełko do karmienia (jeśli nie macie a uważasz że się Wam przyda) lub tak jak wspomniała Monika-jeździk, moja Hania była zachwycona. Dostała od nas taki "wypasiony" :)

aneczkaa006
2019-09-30 16:07

Może stolik interaktywny. Najpierw taki że zdjemhje się nóżki i bawi się na podłodze a potem jak zacz IE stawać na nogi to nóżki dostawić i na stojąco by sie bawiła

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę