Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.
Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.
Cierpliwość popłaca ;)Z maluszkami nie da się inaczej,trzeba zachować spokój.
Mama_Hani
2019-05-28 08:59
Ja czekam aż na prawdę zrobi się ciepło.. I zaraz ściągamy pieluche..tym bardziej że Hania jak np robi siku to łapie się za pampers.. Czyli czuje.. popracujemy nad tym, ulatwiloby mi to sprawę przy kolejnym maluszku
Darulka04
2019-05-28 09:12
Mama_Hani mi dużo spraw przy kolejnym dziecku poszłoby lepiej :-)
moniczka7896
2019-05-28 09:40
Patrycja,to dobra myśl.Przyjdzie lato wtedy załóż majteczki i próbujcie.Zrób duży zapas majtusiów ;)Teraz to będzie dobry czas akurat zanim kolejny maluszek pojawi się na świecie :)Hania już prawie dwa latka będzie miała prawda?
kasaiaa1
2019-05-28 23:08
Moja koleżanka ma córeczkę która za miesiąc będzie miała 2 latka i ona sama mówi że chce siku a pieluchę zakłada sporadycznie i na noc
Mama_Gratki
2019-05-29 08:41
Dziewczyny, dziękuję za Wasze komentarze. U nas kilka nowości :) przed napisaniem posta próbowałam z nocnikiem - oczywiście na kilka chwil, tłumaczyłam córce, że robi siiiiiiii. Nie było to siup Pielucha i dalej. Za trzecim razem się trafiło i było siku, jeszcze raz kiedyś i moja euforia zniknęła, ciągle brakowało mi czasu, nie było mi po drodze, a przecież konsekwencja jest najważniejsza. Spróbowałam z nakładką - jest zdecydowanie poręczniej, szybciej, czyściej i do niej potrafię się zmotywować. Próbujemy przy KAŻDEJ zmianie pieluszki. Kiedy jesteśmy w łazience córka czasem pokaże na toaletę i sadzam ją i wiecie co, zawsze wtedy było siku! Jestem pod takim wrażeniem bo wydaje mi się, ze córka czasem jest w stanie pokazać, ze ma taką potrzebę. Dlatego warto próbować bo czuję, że w to lato pożegnamy się z posłuchamy :)Michu, znam tę historię, parodia. Wyrządzi więcej szkody niż pożytku. Ja sadzamcórkę na chwilę, mówię Si i listek papieru. Potem rączki. Kilka dni temu babcia posadziła cóka na muszlę, już po, a córka raczkiem pod umywalkę. Dlatego ona już doskonale wie jaki jest schemat działania i uważam, że jest to bardzo ważne. Wam też życzę powodzenia :)
MichuNi
2019-05-29 10:29
Wow, Mama Gratki, no to super postepy :) Ciesze sie bardzo i nie powiem, bo jestem pod wrazeniem! Rob wszystko na spokojnie i bez spiny i niezaleznie jak bedzie, bedzie super. Byle tylko nie naciskac bo to naprawde przynosi wiecej szkody niz pozytku, po co komu ten stres. Na szczescie ten temat nocnikowy juz u Klary dawno za nami a przy Florze mam nadzieje ze o to co raz wywalczone nie bedzie juz koniecznosci walczyc. :D
kasaiaa1
2019-05-29 10:35
Na wszystko przyjdzie czas
dominika12313
2019-05-29 11:35
Drogie mamy a ja się podepnę pod ten wątek i zapytam jaki pierwszy nocnik polecacie do zakupu? Ja się już powoli zabieram za szukanie odpowiedniego dla córki, ale jest tyle różnych modeli, grających, standardowych i z różnymi udziwnieniami, że już sama nie wiem jaki sprawdzi się najlepiej. Słyszałam kiedyś, że dzieci tych grających się boją i nie chcą siadać na nich, ale nie wiem ile w tym prawdy. Zastanawiam się czy po prostu nie będzie najlepiej kupić zwykłego standardowego nocnika. Jakie się sprawdziły u Was?
moniczka7896
2019-05-29 21:16
Ja zauważyłam,że często mamusie chwalą sobie zwykle nocniki.U mnie przy córce sprawdził się ten grający(taki sama wybrała)Najpierw jej wytłumaczyłam ,że jak zrobi siku to nocniczek jej zagra melodyjkę.Bardzo jej się to spodobało i ogólnie sytuacja poszła gładko;)
moniczka7896
2019-05-29 21:18
Mama Gratki,ile miesięcy ma twoja pociecha?
kasaiaa1
2019-05-29 23:15
Dla dziewczynki najlepiej okrągły i grający
MichuNi
2019-06-03 12:23
Ja jestem zwolenniczka jak najzwyklejszych nocnikow bez udziwnien, bez grania w nagrode za siku bez tabletow, kierownic i innych wynalazkow ktore widuje w sklepach. Polecam zwykly nocnik z Pepco za 20 zl albo Ikea - w ikei sa 2 rodzaje, jeden malutki, drugi troche wiekszy z wyjmowana wkladka - ten drugi troche latwiej sie czysci :)
ewciaos14
2019-06-03 21:21
Synek doatal dostał na roczek taki z Fisher price co jak sika to gra alr na początku sie tego bal, potem sie cieszył i chodzil tylko spikac zeby gralo, potem czasem szwankowalo i tak gralo, nie gralo az wylanczylam , dla mnie w nocniczku najważniejsze to tylko to zeby byla wyciagana nakładka w tedy jest latwiej o czystosc i wylanie tego do wc. Nakladke rTez miałam ale taka składana i zabieralam ja jak gdzies jeździliśmy a w donu synek sikal do nocniczka na ok. Półtorej roczku robilam uczyłam dla zabawy bez zamieszania itd..poprostu na luzie, a jak synek zrobil do nocniczka byl bardzo chwaloby gdzie bardzo go to cieszyło;-) synek juz na 2latka sikal do nocnuczka a jakos miesiąc pozniej juz tez robil kupki.
Justynamamajasia
2019-06-04 14:13
Jak już dziecko woła siku i robi na nocnik to nie powinno się zakładać pampersa.Co do nocnikow najlepiej kupić zwykły nie grajacy bo dziecko może się wystraszyc i nie będzie chciało siedzieć na nocniku bo się zrazi. Też dobre są nakładki czesc dzieci woli je zamiast nocnika. Ale to już dziecko decyduję co mu odpowiada.
kasaiaa1
2019-06-04 14:19
MichuNi ja też mam taki zwykły z Pepco jest fajny z antypoślizgiem
Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.