Szanowny Użytkowniku.

Szykujemy dla Ciebie zmiany i w związku z tym, w październiku, Forum będzie wyłączone i nie będzie można się na nim zarejestrować ani umieszczać komentarzy. W tym czasie możesz swobodnie czytać dotychczas zamieszczone posty, ale nie będziesz mógł na nie odpowiadać i włączać się do dyskusji.

Kolejna edycja programu testowego powróci w listopadzie.

Przepraszamy za utrudnienia.

Forum

53
Mama i jej czas dla siebie
Sortuj

zanetka171
2019-08-31 14:02

Wystarczy ściągnąć pokarm na zapas , pomrozic czy do lodówki i można spokojnie wyjść nawet na całą noc ;-)
Ale wiadomo, trzeba mieć dobre wsparcie w mężu/ partnerze aby został na ten czas z dzieckiem i dobrze się nim zajął. Ja po raz pierwszy wyszłam sama z koleżankami jak córka miała 4 lata, a syn prawie rok. I to sila wyciągnęły mnie koleżanki bo widziały że jestem w ciężkim stanie psychicznym. To wyjście było jak zbawienie. Każda mama potrzebuje tej chwili tylko dla siebie. Czy pójście na dyskotekę, czy fryzjer, kosmetyczka. Zwykle wyjście , ale dla matki duże odprężenie.

aneczkaa006
2019-08-31 17:15

Mój mąż jak ma wolne o chce mieć chwilę dla siebie albo gdzieś wyjść to chętnie pilnuje

kasaiaa1
2019-08-31 17:31

Ja mam wolny czas dla siebie jak mój synek spi. Przy dziecku ciężko jest z tym wolnym czasem

aneczkaa006
2019-09-01 13:23

A moja 8 miesięczna córeczka w dzień też daje mi trochę czasu wolnego bo potrafi sama pobawić się poturlac po podłodze

pati1990
2019-09-02 15:59

Ja też mam sporo czasu dla siebie póki syn ma drzemki codziennie po 2-3 h mam chwilę dla siebie :) ale jakoś nie mam ochoty wychodzić z domu na imprezy zeby się zrelaksować czy nawet jakieś spotkania . Teraz jak się spotykamy ze znajomymi to synek z nami wszędzie jezdzi i nie przeszkadza mi to :)

kasaiaa1
2019-09-02 16:11

Ja teraz mając synka nie potrafię pójść na imprezę i chyba też już się wyszalałam a jak chcę się spotkać ze znajomymi to dziecko mi w niczym nie przeszkadza i jest ze mną

ewciaos14
2019-09-02 17:50

Pati mi tez wystarczy spokój przy lawce tyle ile synek spi ta godzinka;-) Przewaznie to jak synek spi 2xsz pk. 11 i ok. 16 czasem 17 w ciągu dnia to Przewaznie sprzatam, albo myje okna, podlogi, lustra, itd..albo ukladam w szafach..ciagle.cos...a czaswm tylko tv, kawka lub forum na canpol;-) maz jak przyjedzie a przyjeżdża co 10dni na 2,5dnia to pusci mnie na sklepy na 2godz i dla mnie to jest relax w 100%;) haha.

aneczkaa006
2019-09-03 08:06

A ja sprzątam albo gotuje jak córeczka się bawi. Nie wyobrażam sobie spotkać się ze znajomymi bez niej. Teraz ona chodzi ze mną. Imprez typu dyskoteki mi nie brakuje.

Monka123456
2019-09-03 08:21

Ja jak mój mały śpi to też wpadam w szał sorzatania, zamiast odpocząć, ale też staram się myśleć o sobie, żeby całkiem nie zdziczec . Chociażby fryzjer

MichuNi
2019-09-04 14:01

Ooo fryzjer to jest cos :D Ze dwa lata juz nie bylam :P
Ale za to niebawem jedziemy na urlop do hotelu gdzie jest masaz i jacuzzi - tak juz 3 rok z rzedu jedziemy jesienia. Wtedy mam czas dla siebie ;)

MagicznyPazur
2019-09-04 22:53

Szczerze przyznam, że czasu dla siebie nie mam praktycznie wcale. Kiedyś miałam go więcej, częściej wychodziłam z przyjaciółmi i ze znajomymi na kawę, czy nawet na przysłowiowe "piwo". Odkąd się wyprowadziłam do innej miejscowości, to niestety mało się widzę ze znajomymi. A ostatni raz na imprezie byłam w 2013 roku, zanim zaszłam w ciążę z synkiem. We wrześniu 2018 zaczęliśmy z mężem kurs tańca dla dorosłych żeby móc spędzić trochę czasu bez dziecka, bo ja zaczęłam już trochę "świrować" w domu. Ukończyliśmy dwa stopnie, na zaawansowany niestety na razie nie wrócimy, bo zaczyna się pod koniec miesiąca, a rodzę w październiku drugie maleństwo. Ale chcemy wrócić w styczniu/lutym, bo naprawdę nas to cieszyło :)

Megg
2019-09-12 14:19

U mnie podobnie jak u Moniki. Wiele zależy od dnia i od....humoru synka ;) bywają takie dni że śpi kilka godzin z przerwami na cyca, a czasami jest tak że dokucza mu brzuszek i muszę go nosić, tulić i kołysać. Dzisiaj udało mi się zjesc śniadanie przy stole a nie na stojąco przy blacie;) i wypić kawę w samotności :D
Niezmiernie cieszy mnie fakt że synek lubi dźwięk odkurzacza wiec będę mogła swobodnie odkurzać. Do tej pory wystawiał wózek z młodszym do ogrodu, a starszak go pilnował.

kasaiaa1
2019-09-12 14:29

Mój synek lubi jak ubijam mięso na kotlety jest wtedy taki spokojny i się cieszy

aneczkaa006
2019-09-12 21:32

Dziś poszłam z sąsiadką do kawiarni na pączki. Nasze dzieciaczki taczaly się w kąciku dla dzieci a mu spokojnie zajadaliśmy się paczkami :)

MagicznyPazur
2019-09-13 17:03

kasaiaa1 mój synek też to uwielbia :) sam najchętniej by mi to mięso porozbijał :) Kiedyś mu nawet dałam spróbować, ale ten młotek do mięsa był zbyt ciężki, ale ile satysfakcji :)

Wątek zamknięty. Nie można dodawać nowych komentarzy.
Wyszukiwarka forum:
Kategorie forum
Ciąża i poród
Karmienie piersią
Karmienie butelką
Dieta
Zdrowie
Pielęgnacja
Zabawa
Rozwój i wychowanie
Rodzice
Noworodek i niemowlę